• Dennis
  • 0

De LG G6 krijgt geen modulair karakter. Dat heeft de technisch directeur van LG bevestigd in een interview. Eind 2016 verschenen er al een aantal renders waarop te zien was dat de LG G6 mogelijk geen modulair systeem zou krijgen. De LG G5 was juist wel een modulaire smartphone en het bedrijf hoopte daarmee beter te voldoen aan de wensen van de klant.

Maar in de praktijk bleek dat de meeste consumenten niet op een modulaire smartphone zitten te wachten. De LG G5 werd een flop en de LG G6 moet alles weer goedmaken.

LG G6 Render

LG G5 was een flop

De LG G5 werd vorig jaar op het Mobile World Congress gepresenteerd. LG zei toen een compleet nieuwe weg in te willen slaan met een deels modulair toestel. Zo is de accu te verwijderen uit de unibody verhuizing en kon men er gemakkelijk een nieuwe instoppen. Daarnaast kwam het bedrijf ook met een aantal modules op de proppen. LG hoopte vorig jaar zo’n drie miljoen LG G5 smartphones per kwartaal te verkopen.

De LG G5 werd een enorme tegenvaller. In het tweede kwartaal van 2016 had het bedrijf nog geen 2,2 miljoen LG G5 toestellen verkocht. Daarom gingen er geruchten dat LG weer af wilde stappen van het modulaire systeem. Een technisch directeur van de fabrikant heeft inmiddels in een interview aangegeven dat de LG G6 geen modulair karakter zal krijgen.

LG G6 niet langer modulair

Vorig jaar doken er al renders van de vermoedelijke LG G6 op, waaruit we op konden maken dat het toestel niet langer modulair zou zijn. Daarna doken er 3D-renders op die het vermoeden nog sterker maakte. In een interview met de Wall Street Journal heeft Skott Ahn, technisch directeur van LG, de geruchten bevestigd.

Volgens Ahn was het moeilijk de consument te overtuigen extra modules te kopen voor een smartphone. Daarnaast vertelde Ahn dat LG niet van plan is de smartphonedivisie te verkopen, zoals eerder geruchten wel stellen. Volgens Ahn zijn tegenvallende verkoopcijfers nog niet meteen een reden om een bedrijfstak te verkopen. Daarmee lijkt het erop dat LG vertrouwen heeft in haar nieuwe, nog aan te kondigen toestel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...