• Dennis
  • 0

De LG G6 komt mogelijk op 10 maart in de winkels beschikbaar. Het is belangrijk voor LG om de smartphone in maart te presenteren, omdat de fabrikant verwikkeld is in een concurrentiestrijd met smartphonefabrikant Samsung.

Beide bedrijven komen uit hetzelfde land en beide bedrijven hebben problemen met hun smartphones. De Galaxy Note 7 van Samsung mislukte door problemen met de accu, maar de modulaire G5 van LG was ook bepaald geen hoogvlieger.

LG G6 Render

LG G6 moet ons de LG G5 doen vergeten

LG dacht bij de release van de LG G5 vorig jaar aan alles te hebben gedacht: een unibody behuizing waarbij het toch mogelijk is om de batterij te vervangen. Daarnaast was het mogelijk aanvullende modules op de behuizing te klikken.

In 2016 kreeg Samsung problemen met ontploffende Samsung Galaxy Note 7 toestellen. Daarvan zou LG kunnen hebben profiteren, maar consumenten zaten niet te wachten op een modulaire smartphone. Daarom moeten beide fabrikanten ons hun flop-producten van 2016 doen vergeten.

LG G6 op MWC

De LG G6 wordt op het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona gepresenteerd. Die beurs vindt eind februari plaats. Daarmee blijft LG trouw aan de traditie om op dat moment de smartphone te presenteren.

Maar LG heeft duidelijk haast. Want vorig jaar werd de LG G5 weliswaar ook op het MWC gepresenteerd, maar toen kwam de smartphone drie weken later beschikbaar; pas op 30 maart. De LG G6 ligt naar verluidt op al 10 maart in de winkels.

Concurrentiestrijd met Samsung

LG is verwikkeld in een concurrentiestrijd met Samsung. De Galaxy S8 staat voor begin dit jaar op de planning. Normaal gesproken zou Samsung haar nieuwe toestel op zondagavond 26 februari moeten presenteren. Maar het lijkt erop dat de fabrikant de smartphone pas in april wil verkopen, omdat het meer tijd nodig heeft om een goede smartphone af te leveren.

Als LG haar belofte waarmaakt en een goede smartphone weet neer te zetten, kan LG de smartphone anderhalve maand eerder verkopen dan Samsung. Daarmee moet LG de strijd kunnen winnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...