De Nexus-reeks leeft al enige tijd voort, maar het heeft nooit vast gestaan welke fabrikant de producent was. Google werkt namelijk met verschillende producenten en bekijkt dit per versie die het uit wil brengen. De speculaties over de volgende fabrikant die gaat samenwerken met Google is in volle gang en zoals het nu lijkt wordt dat hoogst waarschijnlijk LG.

Er werd een tijdje terug zelfs nog gesproken over het mogelijk stop zetten van de productie van nieuwe Nexus modellen. Toen de Nexus 6 op de markt verscheen waren al deze geruchten in een klap van tafel geveegd. Er wordt momenteel niet meer gesproken over het beëindigen van de Nexus-reeks. In tegen stelling tot dat wordt er juist volop gespeculeerd over de mogelijke fabrikant van de nieuwste versie in de Nexus-reeks. Zoals het er nu uit ziet heeft LG de beste papieren om een nieuw Nexus toestel te mogen ontwerpen.

afb nexus reeks

Wisselende fabrikanten voor productie Nexus-reeks

Het zou niet de eerste samenwerking tussen Google en LG zijn. LG heeft er namelijk voor gezorgd dat de Nexus 4 en Nexus 5 op de markt zijn gebracht. De reden waarom men er van uit gaat dat deze samenwerking weer tot stand gaat komen, is omdat er mensen van Google een bezoek hebben geleverd aan het hoofdkantoor van LG.

Toch heeft LG nog steeds concurrentie van onder meer Huawei. Een maand geleden gingen de geruchten namelijk nog dat Huawei de productie van de nieuwe Nexus voor haar rekening zou nemen. De laatste versie die in de Nexus-reeks is uitgebracht, de Nexus 6, is door Motorola geproduceerd. Tijdens deze productie heeft HTC de ontwikkeling van een Nexus-tablet op zich genomen. Zo’n zelfde constructie is deze keer ook heel goed mogelijk, omdat het er sterk op lijkt dat Google met zowel LG als Huawei overleg heeft gehad. Het is dus nog even afwachten wie deze opdrachten gaat uitvoeren, maar het is vrijwel zeker dat we een nieuw model in de hele Nexus-reeks kunnen verwachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *