• Bjorn
  • 0

De Nexus-reeks leeft al enige tijd voort, maar het heeft nooit vast gestaan welke fabrikant de producent was. Google werkt namelijk met verschillende producenten en bekijkt dit per versie die het uit wil brengen. De speculaties over de volgende fabrikant die gaat samenwerken met Google is in volle gang en zoals het nu lijkt wordt dat hoogst waarschijnlijk LG.

Er werd een tijdje terug zelfs nog gesproken over het mogelijk stop zetten van de productie van nieuwe Nexus modellen. Toen de Nexus 6 op de markt verscheen waren al deze geruchten in een klap van tafel geveegd. Er wordt momenteel niet meer gesproken over het beëindigen van de Nexus-reeks. In tegen stelling tot dat wordt er juist volop gespeculeerd over de mogelijke fabrikant van de nieuwste versie in de Nexus-reeks. Zoals het er nu uit ziet heeft LG de beste papieren om een nieuw Nexus toestel te mogen ontwerpen.

afb nexus reeks

Wisselende fabrikanten voor productie Nexus-reeks

Het zou niet de eerste samenwerking tussen Google en LG zijn. LG heeft er namelijk voor gezorgd dat de Nexus 4 en Nexus 5 op de markt zijn gebracht. De reden waarom men er van uit gaat dat deze samenwerking weer tot stand gaat komen, is omdat er mensen van Google een bezoek hebben geleverd aan het hoofdkantoor van LG.

Toch heeft LG nog steeds concurrentie van onder meer Huawei. Een maand geleden gingen de geruchten namelijk nog dat Huawei de productie van de nieuwe Nexus voor haar rekening zou nemen. De laatste versie die in de Nexus-reeks is uitgebracht, de Nexus 6, is door Motorola geproduceerd. Tijdens deze productie heeft HTC de ontwikkeling van een Nexus-tablet op zich genomen. Zo’n zelfde constructie is deze keer ook heel goed mogelijk, omdat het er sterk op lijkt dat Google met zowel LG als Huawei overleg heeft gehad. Het is dus nog even afwachten wie deze opdrachten gaat uitvoeren, maar het is vrijwel zeker dat we een nieuw model in de hele Nexus-reeks kunnen verwachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...