LG heeft het toestel K8 op de markt gebracht, dit toestel is bedoeld voor het middensegment en heeft veel technologische snufjes en dergelijke. Het is een uitstekende telefoon voor dagelijks gebruik en ook voor zakelijk gebruik.

Design

Het toestel zelf heeft een scherm van 5 inch met een 720p HD-resolutie. Het scherm is van het IPS-type en heeft een laagje 2.5D-glass. Dat betekend dat de randen licht zijn afgerond. Het toestel heeft een heel stijlvol design. Het heeft een geribbelde plastic achterklep zodat je het toestel bijna niet uit je handen kan laten vallen. Verder lijkt het design van deze LG op veel andere LG smartphones. Het toestel weegt in totaal ongeveer 156 gram. De afmetingen zijn: 144,6 x 71,6 x 8,7 mm. Het toestel is beschikbaar in het wit en in het donkerblauw.

De K-serie

De LG K8 valt onder de LG K-serie. In deze serie vallen onder andere de LG K4 en de LG K10. Bij veel mensen is de K-serie bekend, mede vanwege de goede verhouding tussen prijs en kwaliteit. Je betaalt niet te veel voor deze telefoons.

Camera

De camera is vergelijkbaar aan de camera’s van veel andere modellen van ongeveer dit budget. De achterzijde heeft een 8 megapixel camera en de voorzijde een 5 megapixel camera. Het is zeker mogelijk om met deze camera’s prachtige beelden vast te leggen zodat je later nog eens herinneringen op kan halen. De camera’s hebben ook verschillende handige functies die je extra kunnen helpen om alles mooi op beeld te krijgen. Door de flitser kan je ook in het donker nog duidelijke foto’s maken.

Hard- en software

Het toestel draait op de LG software-skin in combinatie met Android 6.0 Marshmallow. Hiermee is het toestel helemaal up to date en kan je er zeker van zijn dat alles perfect en snel werkt. De procesor is de 1,2 GHz Quad-core die draait op het toestel in combinatie met 1,5 GB werkgeheugen. In het opslaggeheugen van 8GB kan je al je foto’s, video’s, games en bestanden opslaan. Wanneer je aan de 8GB niet genoeg hebt kan het geheugen altijd nog met maximaal 32 GB worden uitgebreid via een micro SD kaart.