LG heeft vanmorgen een nieuwe smartphone uit te doeken gedaan. Het gaat om de LG Ray, die hoge ogen gooit vanwege zijn vormgeving. De smartphone krijgt een vriendelijke prijs mee, maar ondersteunt geen 4G. Volgens de fabrikant is de telefoon bedoeld voor ‘3G-markten’. 

LG heeft vooralsnog geen plannen om de telefoon ook op de Nederlandse markt te brengen. Met ‘3G-markten’ bedoelt de telefoonfabrikant landen waarin 3G nog populair is en de ontwikkeling van het 4G-netwerk nog moet starten. Het gaat dus om opkomende economieën. Daarmee is de kans klein dat het nieuwe toestel ook op de Nederlandse markt zal verschijnen.

LG Ray Back

Vormgeving
LG heeft met de nieuwe LG Ray een smartphone neergezet met een zeer mooie vormgeving. Het toestel heeft een behuizing dat lijkt op metaal, maar dat toch niet is. De look is gecombineerd met zwarte schaduwen, waardoor de Ray er veel chiquer uitziet dan de markt waar hij zich op richt.

Het beeldscherm is maar liefst 5,5 inch groot en de resolutie is HD. Daarmee gaat het hier om een ‘phablet’. Een segment dat valt tussen een telefoon en een tablet.

Onder de motorkap
De nieuwe smartphone mag er dan fraai en duur uitzien, onder de motorkap is er wel bezuinigd. Zo heeft de LG Ray een 1,4 GHZ octa-core processor van MediaTek aan boord. Met 1 gigabyte RAM-geheugen lijkt de telefoon een echte middenklasser te worden. LG geeft de Ray een interne opslagcapaciteit van 16 GB mee.

Dat lijkt wat weinig, maar er is wel een mogelijkheid om de capaciteit verder op te schroeven door een MicroSD-kaart toe te voegen.

Prijzen en beschikbaarheid
De LG Ray komt met een 13 megapixel back-camera en een 8 megapixel front-camera. Out-of-the-box draait het toestel op Android 5.1 Lollipop. De Ray is (voorlopig) niet in Nederland te koop. In het buitenland kost het toestel omgerekend zo’n 215 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *