• Dennis
  • 0

LG heeft vanmorgen een nieuwe smartphone uit te doeken gedaan. Het gaat om de LG Ray, die hoge ogen gooit vanwege zijn vormgeving. De smartphone krijgt een vriendelijke prijs mee, maar ondersteunt geen 4G. Volgens de fabrikant is de telefoon bedoeld voor ‘3G-markten’. 

LG heeft vooralsnog geen plannen om de telefoon ook op de Nederlandse markt te brengen. Met ‘3G-markten’ bedoelt de telefoonfabrikant landen waarin 3G nog populair is en de ontwikkeling van het 4G-netwerk nog moet starten. Het gaat dus om opkomende economieën. Daarmee is de kans klein dat het nieuwe toestel ook op de Nederlandse markt zal verschijnen.

LG Ray Back

Vormgeving
LG heeft met de nieuwe LG Ray een smartphone neergezet met een zeer mooie vormgeving. Het toestel heeft een behuizing dat lijkt op metaal, maar dat toch niet is. De look is gecombineerd met zwarte schaduwen, waardoor de Ray er veel chiquer uitziet dan de markt waar hij zich op richt.

Het beeldscherm is maar liefst 5,5 inch groot en de resolutie is HD. Daarmee gaat het hier om een ‘phablet’. Een segment dat valt tussen een telefoon en een tablet.

Onder de motorkap
De nieuwe smartphone mag er dan fraai en duur uitzien, onder de motorkap is er wel bezuinigd. Zo heeft de LG Ray een 1,4 GHZ octa-core processor van MediaTek aan boord. Met 1 gigabyte RAM-geheugen lijkt de telefoon een echte middenklasser te worden. LG geeft de Ray een interne opslagcapaciteit van 16 GB mee.

Dat lijkt wat weinig, maar er is wel een mogelijkheid om de capaciteit verder op te schroeven door een MicroSD-kaart toe te voegen.

Prijzen en beschikbaarheid
De LG Ray komt met een 13 megapixel back-camera en een 8 megapixel front-camera. Out-of-the-box draait het toestel op Android 5.1 Lollipop. De Ray is (voorlopig) niet in Nederland te koop. In het buitenland kost het toestel omgerekend zo’n 215 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...