De LG L40 is een klein toestel dat lekker in de hand ligt. Door de Dual-Core processor en zijn 512 MB werkgeheugen is het een snel apparaat. De LG L40 beschikt over goede WiFi mogelijkheden waardoor taken waarbij internet gebruikt worden vlekkeloos en vlot verlopen. Door zijn kleine formaat past hij in iedere broekzak en zal je hem buiten gebruik om niet snel opmerken. De telefoon is standaard voorzien van allerhande messaging diensten en sociale media zoals Facebook, Twitter, WhatsApp en Google Hangouts. Samen met de snelle WiFi zorgt dit voor naadloze digitale integratie met je vrienden en familie.

Camera

Deze telefoon is voorzien van een 3.0 megapixel camera, verwacht dus geen fotografische wonderen van dit apparaatje, maar snel een foto maken en versturen via de snelle WiFi-verbinding of een mooie portretfoto maken is geen probleem. De LG L40 is ook voorzien van autofocus wat het maken van scherpe foto’s een heel stuk makkelijker maakt.

Display

De LG L40 is voorzien van een 3,5 inch IPS LCD display met een magere resolutie van 320 bij 480 pixels, zelfs op een 3,5 inch display zorgt dit voor een schamele 165 pixels per inch. Voor het bekijken van filmpjes en foto’s is deze telefoon dus niet echt een aanrader. Mocht dit echter geen prioriteit hebben dan is dit geen probleem, deze pixeldichtheid voldoet immers ruimschoots bij allerhande berichtendiensten en het lezen en eventueel typen van teksten.

Hardware

De 1,2 GHz Dual-Core A7 processor en 512 MB werkgeheugen zorgen ervoor dat dit toestel lekker vlot werkt. Door de Qualcomm Adreno grafische processor en de lage resolutie worden bewegende beelden ook snel gerenderd en vloeiend weergegeven. Het interne geheugen van 4GB is uitbreidbaar met een MicroSD kaart tot 32GB, dit zorgt ervoor dat je niet snel om geheugen verlegen hoeft te zitten. De 1540 mAh Lithium-ion batterij zorgt voor een solide 12 uur spreektijd en een stand-by tijd van maar liefst 600 uur.