De LG L70 is een goedkope smartphone van LG, voor de lage instapprijs krijg je een 4.5 inch IPS LCD scherm met een resolutie van 480 bij 800 pixels. De telefoon ligt door het voelbare patroon op de achterkant lekker stevig in de hand. Bij een mobiel in deze prijsklasse verwacht je natuurlijk niet het nieuwste van het nieuwste op hardware gebied, maar toch stelt de LG L70 niet teleur.

Camera

De LG L70 is voorzien van een front facing en een normale camera. De resolutie van de reguliere camera is een zeer fatsoenlijke 5.0 megapixel, verwacht geen wonderen maar bij redelijke omstandigheden voldoet deze ruimschoots aan de verachtingen van de meeste gebruikers. De front facing camera is van beduidend mindere kwaliteit maar dat is niet geheel verassend voor een mobiel van deze prijs.

Display

Het 4,5 inch beeldscherm is van het type IPS LCD, dit zorgt voor een grote kijkhoek die goed van pas komt bij dagelijks gebruik. Het scherm heeft een resolutie van 480 bij 800 pixels, dit komt neer op een pixeldichtheid van 207 pixels per inch. Dit plaatst hem ongeveer in het middensegment binnen deze prijsklasse. . Het beeldscherm is volgens LG gemaakt van Gorilla Glass 3, maar dit is niet echt te merken aan het scherm. Het voelt niet zo kras bestendig als andere telefoons met een dergelijk display.

Hardware

De LG L70 is voorzien van een 1,2 GHz Dual-Core A7 processor en 1GB werkgeheugen die de telefoon redelijk vlot aansturen. De mobiel doet het ook prima als vrijetijdsapparaat, games worden vloeiend gerenderd en hij wordt geleverd met een standaard headset, iets wat bij sommige concurrenten ontbreekt. Hij wordt standaard geleverd met 4GB aan geheugen waar nog ongeveer 1,3GB van vrij is. Dit geheugen is uitbreidbaar met een standaard MicroSD kaart . De LG L70 draait op Android 4.4, ondanks de verbeterde prestaties van dit systeem blijft de accuduur enigszins achter bij directe concurrenten, de LG L70 heeft een gesprekstijd van ongeveer 6 uur.