De LG L90 is het topmodel van de betaalbare lijn LG toestellen. De telefoon is voorzien van een 4,7 inch beeldscherm en ligt lekker in de hand. Door de degelijke bouwkwaliteit voelt hij ook degelijk aan. Ondanks het grote display is de mobiel nog zeer compact. Dit komt door de slimme wijze waarop LG de randen erg dun heeft gehouden. De telefoon heeft goede luidsprekers en een goede microfoon waardoor gesprekken in beide richtingen helder en duidelijk verstaanbaar zijn.

Camera

Het toestel is voorzien van zowel een front facing als een reguliere camera. De reguliere camera beschikt over een degelijke 8 megapixels die je in staat stellen mooie foto’s te maken. De LG L90 beschikt ook over autofocus die je in staat stelt een stuk makkelijker scherpe foto’s te maken. De front facing camera beschikt over 1,3 megapixels. Door de LED-flitser is het ook in minder licht goed mogelijk redelijke foto’s te maken.

Display

De LG L90 is voorzien van een IPS-LCD scherm. Dit scherm zorgt niet alleen voor een goede kleurweergave maar ook voor een zeer grote kijkhoek. Dit valt in dagelijks gebruik niet zo op en dat is nu meteen het grote voordeel, je hoeft de houding van je hand bijna niet aan te passen om het scherm toch duidelijk af te kunnen lezen. Het display heeft een resolutie van 540 bij 960 pixels, dit is niet heel veel maar in deze prijsklasse vind je niet snel beter. Een voordeel is dat het scherm van Gorilla Glass gemaakt is, dit krast niet snel. Dit bevordert de gebruiksvriendelijkheid.

Hardware

De telefoon beschikt over redelijk goede hardware die voor de normale gebruiker ruim zal voldoen. Hij is onder andere voorzien van een 1,2 GHz Quad-core A7 processor en 1GB RAM. Niets bijzonders maar voor alledaagse taken is dit ruim voldoende. Het interne geheugen is standaard 8GB, maar dit is met een MicroSD kaart uit te breiden met 32GB. De telefoon beschikt over Bluetooth 4.0 en een goede WiFi standaard waardoor ook draadloze verbinding geen probleem is.