De LG Leon is de mobiel voor iedereen die wel een goede smartphone wil, maar hier niet te veel geld voor wil betalen. De LG Leon is voor zijn prijsklasse zeker een goede mobiel, met zijn redelijk grote beeldscherm en camera kun je de mooie foto’s maken en bekijken. Ook heeft het toestel een mooi design en de nieuwste software. Je krijgt dus een hoop terug voor de 120 euro* (gemiddeld: september 2015) die je ervoor betaald.

Camera

De LG Leon heeft een 8 megapixel camera aan de achterzijde. Deze is voorzien van een LED flitser zodat je in het donker of bij slecht licht nog steeds mooi foto’s kan maken. De achter camera kan ook in HD filmen met een kwaliteit van 1080 pixels bij 30 frames per seconde. De camera aan de voorzijde is 5 megapixel en dus ideaal voor een mooie selfie. De camera heeft verder weinig toevoegde functies, maar dat is voor iemand die hier weinig waarde aan hecht ook niet nodig.

Display

Deze telefoon heeft een 4.5 inch beeldscherm. Dit groot genoeg om een video te bekijken, maar niet te groot dat hij niet meer in je broekzak past. Het scherm heeft een resolutie van 480 x 854 pixels, wat geen HD kwaliteit is, maar nog steeds goed mee te werken valt. Het type display is een IPS-LCD, dit zorgt ervoor dat de kleuren van het scherm afspringen en veel helderder zijn. Zwart is echt zwart en met de 16 miljoen kleuren die in het scherm zitten, is elke foto of video levensecht. Ook zorgt dit type scherm voor een grotere kijkhoek waardoor je vanaf elke hoek op je scherm kan zien, wie je een berichtje heeft gestuurd.

Software

De LG Leon heeft Android Lollipop 5.0 als besturingssysteem. Dit werkt op een Quad-core 1.2 GHz cortex-a53 processor. Dit zorgt er samen voor dat je mobiel telefoon snel op alles reageert. In het apparaat zit een verwijderbare 1900 mAh Li-ion batterij. Bij gemiddeld gebruik, zal deze batterij het een hele dag volhouden. Het interne geheugen van deze telefoon is 8 GB, maar kan uitgebreid worden met een MicroSD-kaart tot maximaal 40 GB, dus ruimte genoeg voor al je apps, foto’s en muziek.