LG Leon 4G is voor iedereen die van snel internetten houdt. Deze telefoon is het broertje van de LG Leon, maar heeft als extra mogelijkheid om op 4G internet te gaan. Zo heb je ook buiten huis razendsnel internet tot wel 225 MB per seconde. Nooit meer last van bufferende Youtube video’s of Skype sessies die halverwege het gesprek wegvallen. Voor een prijs tussen de 120 en 160 euro (gemiddelde prijs september 2015) is het een hele mooie en goedkope smartphone.

Camera

De LG Leon 4G heeft twee camera’s, aan beide kanten een. De camera aan de achterkant heeft 8 megapixel en een LED flitser, zodat je altijd een mooie foto kan maken. Bij de camera zit autofocus, gezichtsherkenning en Geo-tagging, wat ervoor zorgt dat bij elke foto die je maakt, er via GPS bepaald wordt waar je die foto neemt. HD films maken is met deze telefoon ook geen probleem. Hij maakt films van 1080 pixels met 30 frames per seconde, altijd vloeiende en scherpe beelden. De voorcamera heeft 5 megapixels, waarmee je prima selfies kunt maken.

Display

Het formaat van de display is 4,5 inch. Dit is een mooi compact formaat en geeft dus nooit problemen met een telefoon dat niet in je broekzak past. Het scherm heeft een resolutie van 480 bij 854 pixels, die is geen geweldig aantal, maar geeft genoeg scherpte om er gemakkelijk mee te kunnen werken. Door het IPS-LCD scherm dat in deze telefoon zit zijn de kleuren levensecht, en kan je vanaf bijna elke hoek zien wat er op je smartphone binnen komt.

Software

In de LG Leon 4G zit een Quad-core 1.2 GHz cortex-a53 processor, met een RAM geheugen van 1 GB. Op deze processor draait het besturingssysteem Android Lollipop 5.0. Het interne geheugen van het apparaat bevat 8 GB en kan worden uitgebreid met een micro SD kaart van maximaal 32 GB. De Lithium-ion batterij die in deze telefoon zit heeft een capaciteit van 1900 mAh en is verwijderbaar uit de telefoon.