De Nexus 5 is de nieuwe versie van LG’s high end telefoon, hij is voorzien van nagenoeg 5 inch groot beeldscherm. Dit ten opzichte van de 4,7 inch op zijn voorganger, de Nexus 4. De Nexus 5 heeft een indrukwekkend Full HD beeldscherm en een opvallend nieuw design, het design is zeer strak en simpel gehouden. Het is een mooi licht toestel dat door zijn kunststof achterkant zeer stevig aanvoelt en niet erg breekbaar is of snel wegglijdt van gladdere oppervlakken.

Camera

De Nexus 5 heeft duidelijk meer aandacht voor de camera dan zijn voorganger gekregen van LG en Google, het is nog steeds een 8 megapixel camera maar door de grotere sensor zijn de pixels gevoeliger. Dit merk je vooral bij het fotograferen met weinig en/of slecht licht. De camera is ook voorzien van optische beeldstabilisatie, dit helpt foto’s scherper maken bij weinig licht en bij het maken van vloeiende video’s. Nadeel van deze Google telefoon is dat de camera-app van Google niet zo intuïtief werkt als die van veel concurrenten. Hierdoor is er de kans dat je veel van de kwaliteit die de camera op deze telefoon wel heeft niet altijd zal benutten.

Display

De telefoon is voorzien van een 4,95 inch IPS-LCD display dat een geweldige kleurreproductie heeft ten opzichte van zijn concurrenten, de kijkhoek valt een beetje tegen ten opzichte van directe concurrenten, maar in de praktijk zullen de meeste gebruikers hier niets van merken. Het scherm heeft ook een goede helderheid van 476cd/m2, dit merk je vooral in situaties met veel omgevingslicht. Het scherm blijft in deze situaties zeer duidelijk en helder.

Hardware

De hardware in de Nexus 5 is het beste van de beschikbare hardware ten tijde van productie. Hij beschikt onder andere over een Qualcomm Snapdragon 800 processor met maar liefst 4 processorkernen met een kloksnelheid van in totaal 2,3 GHz. Deze processor werkt samen met een meer dan fatsoenlijke 2GB werkgeheugen.

De telefoon is voorzien van 16 GB intern geheugen, dit is niet uitbreidbaar dus veel mensen zullen erg goed moeten afwegen of dit voldoende is. Wie veel muziek of foto’s op wil slaan kan beter kijken naar de 32GB versie of een ander toestel dat wel over uit te breiden geheugen beschikt.