LG heeft een ruim aanbod aan budget smartphones met een goede prijs/kwaliteit verhouding. De LG Spirit is er een van. Het strakke design van het toestel laat dit tevens niet zien en zorgt voor een luxe uitstraling. Voor een kleine 150 euro (gemiddeld september 2015) heb je het toestel met een mooi, groot scherm, krachtige processor en nieuwste software al in je bezit.

Camera

Als je geen waarde hecht aan een haarscherpe camera en geen fotograaf wil uithangen met je smartphone, zit je bij de LG Spirit goed. Het toestel heeft een 8 megapixel camera met LED-flitser. Hiermee maak je niet de meest haarscherpe HD beelden mee, maar is goed te gebruiken voor het bijhouden van je social media accounts of het delen van leuke gebeurtenissen. De selfiecamera van 5 megapixel is gelijk aan de meeste smartphones die tegenwoordig worden uitgebracht en zorgen voor mooi, scherpe selfies.

Display

LG heeft een nieuwe In Cell-technologie, waarbij de pixels dichter op het beeldscherm zitten, waardoor het toestel compacter gemaakt kan worden. Het 4,7 inch beeldscherm wordt hierdoor mooier en helderder. De display heeft een resolutie van 720 x 1280 pixels, war valt onder HD kwaliteit. Met de LG Spirit heb je dus beschikking tot een helder, groot scherm, die zorgt voor een bovengemiddelde beeldervaring voor een smartphone in zijn prijsklasse.

Software

De software aan deze budgettelefoon is alles behalve budget. De LG Spirit loopt op Android Lollipop 5.0 en beschikt dus over de nieuwste technieken die Android heeft uitgebracht. Het toestel heeft een 1,3 GHz quad-core processor, wat voor dit type telefoon bijzonder krachtig is. De interne opslag van 8 GB wordt over het algemeen als wat weinig gezien, maar de mogelijkheid tot uitbreiding met een MicroSD-kaart, maakt een hoop goed. Ook een voordeel aan de LG Spirit is de redelijk grote batterij van 2100 mAh, waarmee je bij gemiddeld gebruik de dag gemakkelijk mee doorkomt.