Maak kennis met de LG Spirit 4G. Het tweelingbroertje, dat net iets beter gelukt is, van de LG Spirit. Voor de mensen die de LG Spirit wel zagen zitten, maar het razendsnelle 4G internet miste. Het toestel beschikt over exact dezelfde specificaties, maar is iets duurder door de toevoeging van de mogelijkheid tot 4G netwerk. Toch is dit toestel nog steeds te verkrijgen voor prijzen rond de 175 euro, waardoor hij valt onder een uitstekende budgettelefoon.

Camera

Net als zijn tweelingbroer, heeft de LG Spirit 4G een 8 megapixel camera met LED-flitser aan de achterkant. Dit is ideaal te gebruiken om snelle berichten te delen. Zeker geschikt voor de gebruiker die weinig waarde hecht aan een super-de-luxe camera met alles erop en eraan. De camera aan de voorkant heeft 5 megapixel, waardoor hij uitstekend geschikt is om selfies mee te maken. De selfiecamera beent overigens aardig bij met de rest van de nieuwste smartphones, die bijna allemaal over een 5 megapixel camera beschikken.

Display

Met zijn 4,7 inch touchscreen en een resolutie van 720 x 1280 pixels krijg je een prachtig beeld geleverd voor een toestel in zijn prijsklasse. De display wordt nog extra helder door de vernieuwde In Cell-technologie, waarbij de pixels dichter op het scherm zijn geplaatst. Tevens zorgt dit voor een compacter toestel en dus een mooiere HD beleving.

Software

Naast het snelle 4G internet, waar het bij deze telefoon natuurlijk omdraait, is de LG Spirit 4G ook nog eens uitgerust met het nieuwste besturingssysteem van Android: de Lollipop 5.0. Ook de 2100 mAh batterij, die het gedurende de dag door moet volhouden, is een meegeleverd voordeel. Het intern geheugen van 8 GB is ietwat klein, maar is uit te breiden met een geheugenkaart van maximaal 32 GB. Met een 1,3 GHz quad-core processor, is het toestel snel en krachtig voor een budgettelefoon. Voor de 4G liefhebber die verder weinig poespas wil aan zijn smartphone, is de LG Spirit 4G het overwegen waard.