• Dennis
  • 0

LG is in de Benelux begonnen met de verkoop van haar nieuwe vlaggenschiptoestel, de nieuwe LG G6. Het is het tweede vlaggenschiptoestel dit jaar dat op de markt verschijnt. De eerste grote smartphone die dit jaar werd uitgebracht, was de Huawei P10.

De LG G6 werd eind februari tijdens het Mobile World Congress in Barcelona gepresenteerd. Het toestel moet beter presteren dan de LG G5. Consumenten zaten namelijk niet te wachten op een modulair design.

LG G6 is niet modulair

De LG G6 is niet langer modulair. Consumenten lieten de LG G5 vorig jaar links liggen, deels vanwege het modulaire design. Om die reden neemt LG afscheid van dat concept en levert de fabrikant nu een smartphone met een unibody behuizing, gemaakt van metal en glas. LG heeft daarnaast naar eigen eggen meer tijd besteed aan de afwerking van het nieuwe toestel. Bij de LG G5 waren veel gebruikers daar ontevreden over.

Daarnaast heeft de LG G6 een FullVision-beeldscherm. Dat scherm werd begin januari al gepresenteerd. Het gaat hier om een langwerpig beeldscherm met een afwijkende beeldverhouding van 18:9. De smartphone heeft een diagonaal van 5,7 inch. Doordat de smartphone vrij langwerpig is, is het toestel toch gemakkelijk vast te houden, zo belooft LG.

Specificaties LG G6

De LG G6 heeft een afwijkende beeldschermresolutie van 1440 bij 2880 pixels. Volgens LG gaat het hier om de zogenaamde QHD+-resolutie. Normaal gesproken hebben smartphones een gangbare resolutie. Door deze afwijkende resolutie kan het scherm ingedeeld worden in precies twee vierkanten. Dit komt doordat LG bij de LG G6 een nieuw besturingssysteem, UX 6.0 heeft geïntroduceerd. Om de prijs laag te houden heeft LG gekozen voor een iets oudere Qualcomm Snapdragon 821 processor. De processor wordt begeleid door 4GB werkgeheugen en 32GB interne opslagcapaciteit. Deze is verder uit te breiden tot 2 terabyte. Voor meer informatie bekijk alle LG G6 specificaties.

Prijzen en beschikbaarheid

De LG G6 is vanaf nu in alle Nederlandse telecomwinkels beschikbaar. De smartphone kost 699 euro en is los verkrijgbaar. De LG G6 is verkrijgbaar in de kleuren: Wit, Zwart en Zilver.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...