• Dennis
  • 0

De LG Stylus 2 is vanaf deze week in Nederland verkrijgbaar. Dat heeft de fabrikant bekendgemaakt. Het toestel met DAB+-ondersteuning werd voor het eerst aan het grote publiek getoond tijdens de Radiodays 2016 in Parijs, waar radiofanaten hun hart op konden halen. De eerste smartphone met een ingebouwde DAB+ radio tuner werd daar gepresenteerd.

Eerder presenteerde LG de LG Stylus 2 al tijdens het Mobile World Congress in Barcelona, maar het bedrijf hield zich stil over het feit dat het toestel over een DAB+-tuner beschikt. De smartphone is de eerste smartphone ter wereld waarmee men naar digitale radio kan luisteren. DAB+ heeft een betere geluidskwaliteit dan normale FM radio.

LG-Stylus-2-2

LG Stylus 2 heeft DAB+ ondersteuning

De smartphone is technisch gezien niet de eerste smartphone met een DAB-ontvanger. In 2008 introduceerde E-Ten de E-Ten Glofiish V90. Dat toestel had een DAB-ontvanger aan boord, de voorganger van de DAB+-ontvanger die nu op de LG Stylus 2 te vinden is.

DAB+ staat voor ‘Digital Audio Broadcasting’ en moet een betere geluidskwaliteit leveren dan de FM frequenties nu doen. Technisch gezien is het de opvolger van de huidige FM-radio. Zenders die in DAB+ te ontvangen zijn, zenden een digitaal signaal uit. Daardoor is de ontvangst aanzienlijk beter dan de huidige FM-radio.

LG heeft in de LG Stylus 2 een speciaal ontwikkelde chip onder de motorkap toegevoegd. Deze is in staat DAB+-zenders te ontvangen. Daarnaast is de interface aangepast om de stations ook te kunnen selecteren. Radiostations kunnen zelf hun eigen content toevoegen aan de interface. Het voordeel van DAB+ tegenover internetradio, is dat het geen geld kost om de zenders te ontvangen. Er wordt geen dataverkeer gebruikt. Alleen bij het downloaden van extra content wordt een mobiele verbinding in gang gezet.

In de toekomst zal DAB+ de standaard worden. Inmiddels zijn al 40 landen bezig met de ontwikkeling van DAB+-zenders, waaronder Nederland en België. Fabrikant LG stelt dat zo’n 500 miljoen mensen al DAB+ kunnen ontvangen. Op de langere termijn zal de FM-band worden afgebouwd en overschakelen naar DAB+

Specificaties

De LG Stylus 2 is een middenklasse telefoon met een beeldscherm van 5,7 inch. Door het metalen frame voelt de smartphone premium aan. Daarnaast beschikt het toestel over een 1,2 GHz quad-core processor met 1,5 GB RAM-geheugen. Het toestel heeft 16 gigabyte interne opslagcapaciteit, die verder is uit te breiden met een MicroSD-geheugenkaart. Daarnaast heeft de smartphone een 13-megapixelcamera aan de achterzijde en een 8-megapixel camera aan de voorzijde.

Prijzen en beschikbaarheid

De LG Stylus 2 ligt al sinds 6 mei in de winkels. Het toestel kost 299 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...