• Dennis
  • 0

Het nieuwe toestel van LG, de LG V10, is met open armen ontvangen in de Verenigde Staten. Het toestel is bijzonder, omdat het gebruikmaakt van twee beeldschermen. In anderhalve maand tijd verkocht de fabrikant ruim 450.000 exemplaren in de Verenigde Staten.

Dat is een goede indicatie voor hoe het toestel het op de Europese markt zal doen. De LG V10 komt in het begin van 2016 ook naar Nederland.
LG V10 front back
 

Scoren
Volgens de maker van de V10, LG, scoort het nieuwe toestel goed. LG maakte de cijfers van de verkoop van het toestel in de Verenigde Staten bekend. Uit die cijfers blijkt dat de toestellen ruim 450.000 keer verkocht werden.

Daarmee lijkt de V10 een schot in de roos voor LG. Het mobiele toestel werd al in oktober dit jaar gepresenteerd in Zuid-Korea. In de eerste 45 dagen deed LG dus goede zaken. De fabrikant maakte deze maand bekend dat de LG V10 vanaf begin 2016 ook in Nederland verkrijgbaar zal zijn.

Bijzonder
De LG V10 is een bijzondere smartphone, omdat het toestel beschikt over twee schermen. Daarnaast is de behuizing van de smartphone zeer schokbestendig. Daarmee is het toestel een robuuste smartphone, die zelf gestandaardiseerd is naar militaire standaarden. Daardoor overleeft het toestel een val van 1,2 meter hoogte.

De LG V10 beschikt over twee schermen, en dat is bijzonder. Het eerste scherm is 5,7 inch groot en heeft een 2K-beeldresolutie. Het andere scherm is een kleiner notificatiescherm, dat minder energie gebruikt. Toch doet LG iets met het scherm waar Samsung met de Galaxy S6 Edge+ nog niet in geslaagd is. Het kleinere beeldscherm kan namelijk behoorlijk veel toepassingen uitvoeren. In stand-by mode kunnen er toch berichten worden gelezen, maar het is ook mogelijk te berichten te bekijken terwijl gebruikers een video bekijken op het grotere scherm. Dat lijkt goed in de smaak te vallen bij het Amerikaanse publiek.

Prijzen en beschikbaarheid
De LG V10 kost in de Verenigde Staten op dit moment 599 dollar. Omgerekend in euro’s komt dat neer op zo’n 550 euro, maar de verwachting is dat de prijzen rond de 600 euro komen te liggen. Het toestel ligt volgens LG begin 2016 ook in de Nederlandse telefoonwinkels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...