Een veelbesproken toestel, de LG V10, wordt ook in Nederland geïntroduceerd. Dat heeft LG vandaag bekendgemaakt. Het toestel is bijzonder, omdat het beschikt over een dubbel beeldscherm. De opzienbarende smartphone ligt van af begin januari in de Nederlandse telefoonwinkels.

Begin oktober presenteerde de fabrikant de telefoon al in Zuid-Korea. Voornamelijk de schokbestendige behuizing en het dubbele scherm zijn factoren die opvallen aan de smartphone. 

LG V10 front back

Beeldschermen
De LG V10 heeft een roestvrijstalen behuizing en is daardoor bestendig tegen vallen tot maximaal 1.20 meter.

Bovendien heeft het toestel een 5,7 inch grote 2K-beeldscherm en daarnaast nog een rechthoekig beeldscherm van 2,1 inch, met een resolutie van 1040 bij 160 pixels. Dat is te vergelijken met de S6 Edge van Samsung: het tweede scherm is bedoeld voor notificaties. Daarnaast is het tweede scherm te gebruiken voor het bedienen van apps.

Camera’s
Inderdaad; camera’s. Want naast het tweede beeldscherm heeft de LG V10 maar liefst drie camera’s: twee aan de voorkant van ieder 5 megapixel, en één aan de achterkant van 16 megapixel. Daarmee wil de fabrikant breedbeeld selfies mogelijk maken. De camera’s leggen de foto’s over elkaar heen, waardoor er breedbeeld foto’s ontstaan.

De camera beschikt daarnaast over optische beeldstabilisatie en laser autofocus.

Verdere specificaties
Net als de LG G4 draait de LG V10 op een Qualcomm Snapdragon 808 processor. Een hexacore processor met 2 1,8 GHz kernen en vier energiezuinige 1,4 GHz kernen. De telefoon beschikt over maar liefst 4 gigabyte werkgeheugen en een opslag van 64 gigabyte. Die is nog verder uit te breiden met een MicroSD-kaartje, tot maximaal 2 terabyte.

Prijzen en beschikbaarheid
De LG V10 komt begin januari naar Nederland in de kleur ‘Space Black’. De smartphone gaat 699 euro kosten. De voorverkoop is inmiddels al begonnen. Op 1 januari 2016 gaat de telefoon officieel in de verkoop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *