• Dennis
  • 0

Een veelbesproken toestel, de LG V10, wordt ook in Nederland geïntroduceerd. Dat heeft LG vandaag bekendgemaakt. Het toestel is bijzonder, omdat het beschikt over een dubbel beeldscherm. De opzienbarende smartphone ligt van af begin januari in de Nederlandse telefoonwinkels.

Begin oktober presenteerde de fabrikant de telefoon al in Zuid-Korea. Voornamelijk de schokbestendige behuizing en het dubbele scherm zijn factoren die opvallen aan de smartphone. 

LG V10 front back

Beeldschermen
De LG V10 heeft een roestvrijstalen behuizing en is daardoor bestendig tegen vallen tot maximaal 1.20 meter.

Bovendien heeft het toestel een 5,7 inch grote 2K-beeldscherm en daarnaast nog een rechthoekig beeldscherm van 2,1 inch, met een resolutie van 1040 bij 160 pixels. Dat is te vergelijken met de S6 Edge van Samsung: het tweede scherm is bedoeld voor notificaties. Daarnaast is het tweede scherm te gebruiken voor het bedienen van apps.

Camera’s
Inderdaad; camera’s. Want naast het tweede beeldscherm heeft de LG V10 maar liefst drie camera’s: twee aan de voorkant van ieder 5 megapixel, en één aan de achterkant van 16 megapixel. Daarmee wil de fabrikant breedbeeld selfies mogelijk maken. De camera’s leggen de foto’s over elkaar heen, waardoor er breedbeeld foto’s ontstaan.

De camera beschikt daarnaast over optische beeldstabilisatie en laser autofocus.

Verdere specificaties
Net als de LG G4 draait de LG V10 op een Qualcomm Snapdragon 808 processor. Een hexacore processor met 2 1,8 GHz kernen en vier energiezuinige 1,4 GHz kernen. De telefoon beschikt over maar liefst 4 gigabyte werkgeheugen en een opslag van 64 gigabyte. Die is nog verder uit te breiden met een MicroSD-kaartje, tot maximaal 2 terabyte.

Prijzen en beschikbaarheid
De LG V10 komt begin januari naar Nederland in de kleur ‘Space Black’. De smartphone gaat 699 euro kosten. De voorverkoop is inmiddels al begonnen. Op 1 januari 2016 gaat de telefoon officieel in de verkoop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...