Het nieuwste vlaggenschip van LG, de V10-smartphone, komt ook naar Europa. Dat heeft de fabrikant bekendgemaakt. Het toestel is een bijzondere; het is een high-end toestel dat beschikt over twee displays. Eén display wordt gebruikt om altijd notificaties te tonen, het andere display is het gebruiksdisplay aan de voorkant van de telefoon.

Eerder werd al duidelijk dat het toestel uitgebracht zou worden in de Verenigde Staten en China. Nu is duidelijk dat het toestel ook naar de Europese landen komt.

Unieke features
De nieuwe LG V10 is in alle opzichten een vernieuwende telefoon. De fabrikant heeft naar eigen zeggen zijn best gedaan om nieuwe features aan het model toe te voegen die geen enkele andere telefoon heeft. Daarom heeft de mobieltjesmaker gekozen voor een krachtige processor, meer werkgeheugen en een grote opslag.

Scherm
Bij de LG V10 zijn er niet één, maar twee schermen. Het hoofdscherm doet mee aan de trend van de phablet, want hij is maar liefst 5,7 inch groot. Het scherm beschikt over een Quad HD-resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Het tweede scherm is het Ticker-display, met een diagonaal van 2,1 inch en een resolutie van 1040 bij 160 pixels. Op die manier is het mogelijk meteen notificaties te zien of om muziek af te spelen en te pauzeren.

Snapdragon 808

Onder de motorkap
LG kiest voor een krachtige processor, de Snapdragon 808. De processor levert tot 2GHz aan rekenkracht, in quadcore-opstelling. Daarnaast zullen ook de grafische prestaties goed zijn, want beide schermen worden aangestuurd door de Adreno 418 GPU.

De processor ondersteund tevens VoLTE en is klaar voor het nieuwe 4G-netwerk. De laatste tijd kwamen er veel nieuwe smartphones uit die beschikken over 3GB werkgeheugen. Dat is al redelijk vernieuwend, want de meeste smartphones beschikken nu over 2GB RAM-geheugen. LG gaat nog een stapje verder en kiest voor 4GB RAM. Daarnaast is de opslagcapaciteit ook nog eens flink uitgebreid. Andere toestellen moeten het doen met minimaal 16 GB opslagcapaciteit, bij de nieuwe V10 ligt de storage capacity op tenminste 64 GB aan opslag.

Uitbreidingen
Wie het interne geheugen van 64GB nog niet voldoende vindt, kan deze uitbreiden aan de hand van een microSD-kaartje. LG heeft geprobeerd de telefoon een grote accu mee te geven. De klant krijgt bij aanschaf van de LG V10 een telefoon in handen die beschikt over 3000 mAh. Aan de voorkant zijn is niet één, maar twee camera’s geplaatst. Daardoor is het mogelijk breedhoekfoto’s te maken van maximaal 120 graden. Daarmee krijgen selfies dus een nieuwe dimensie. De back camera kan filmen in 4K UHD en beschikt over een lens van 16 megapixel. Beide front camera’s beschikken over een lens van ieder 5 megapixel.

LG heeft ook gedacht aan de buitenkant van het toestel. De smartphone is gemaakt van roestvrij staal en de buitenkant van materiaal dat door de fabrikant Dura Skin genoemd wordt. Dat materiaal zou goed tegen krassen en schokken moeten kunnen.

Bij het maken van video’s moet het audiokwaliteit goed zijn, want LG kiest ervoor om de telefoon uit te rusten met maar liefst drie microfoons.

Prijzen en beschikbaarheid
LG heeft de nieuwe V10 wel al aangekondigd, maar buiten de specificaties is er nog weinig concreet betreft de Europese markt. De telefoon is al te verkrijgen in de Verenigde Staten en China. Op de foto’s is een witte en een zwarte variant te zien.

In Europa, Noord- en Latijns Amerika, Azië en het Midden-Oosten wordt de LG V10 ook uitgebracht. Wanneer precies en welk prijskaartje er aan de nieuwe telefoon komt, is nog niet bekend. In Amerika kost de nieuwe smartphone 599 dollar, waardoor het zou kunnen zijn dat de telefoon hier ongeveer 600 euro of meer zal gaan kosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *