• Dennis
  • 0

LG zou werken aan een mini-variant van haar vlaggenschiptoestel LG G6 van dit jaar: de LG G6 Mini. De LG G6 Mini krijgt een kleiner formaat, maar wel een zo groot mogelijk beeldscherm. Het beeldscherm zou mogelijk dezelfde verhouding krijgen als de normale LG G6.

Daarmee lijken de smartphones sterk op elkaar. De LG G6 Mini krijgt volgens de laatste geruchten een beeldscherm dat minimaal 80 procent van de voorkant van het toestel in beslag neemt.

LG G6 Mini zet trend voort

Het is tegenwoordig een trend op de smartphonemarkt: zo groot mogelijke beeldschermen gebruiken, zonder dat het toestel ook echt groter wordt. Smartphonefabrikanten slagen er steeds vaker in om de randen rondom het beeldscherm weg te werken, waardoor er meer ruimte overblijft voor het beeldscherm.

LG introduceerde begin dit jaar de LG G6. Het was de eerste smartphone van LG waarin een type beeldscherm wordt gebruikt met een ‘vreemde’ verhouding. Het gaat hier om het 18:9-beeldscherm. Dat beeldscherm is langer dan de vorige modellen. LG gebruikt in de LG G6 een 5,7 inch groot beeldscherm, zonder dat het toestel echt groter is geworden.

Mogelijk gaat LG hetzelfde doen bij de LG G6 Mini, zo blijkt uit een gelekt document. De LG G6 Mini krijgt mogelijk dezelfde beeldschermverhouding als het vlaggenschiptoestel, 18:;9. Het beeldscherm krijgt een iets kleinere diameter van 5,4 inch. Toch zou het toestel sterk lijken op eerdere toestellen die een 5 inch of 5,2 inch beeldscherm hebben. Om die reden zou LG met haar nieuwe kleinere variant voor de naam LG G6 Mini kiezen.

De LG G6 Mini krijgt waarschijnlijk een minder recente en minder snelle processor, minder geheugen en een slechtere camera. Het gaat hier dus om een middenklasse smartphone. In ruil daarvoor betaal je wel aanzienlijk minder dan voor het vlaggenschiptoestel.

Het is niet duidelijk wanneer LG de G6 Mini zal introduceren. De geruchten zijn bijzonder, omdat LG in geen jaren een mini-variant heeft uitgebracht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...