De nieuwe LG Zero komt in een kleine oplage naar Nederland. Het is de eerste smartphone van LG met een volledig metalen body. De verkoopprijs ligt rond de 275 euro.

Het toestel is de verkrijgen bij een bekende Nederlandse webwinkel. De winkel heeft de smartphone sinds deze week op voorraad tegen een verkoopprijs van 275 euro. Het toestel werd eind september in Zuid-Korea uit de doeken gedaan. In Nederland heet het toestel ‘LG Zero’, terwijl men in Zuid-Korea spreekt van de LG Class. 

LG Class

Midrange-toestel
De LG Zero ziet er premium uit, maar na een blik onder de motorkap is te stellen dat het gaat om een mid-range toestel. De smartphone heeft een 5 inch groot 720p HD-beeldscherm. De processor is een 1,2 GHz quad-core processor. Daarnaast heeft het toestel 2 gigabyte werkgeheugen en 16 gigabyte opslag.

De opslagcapaciteit is overigens uit te breiden met een MicroSD-geheugenkaart tot maximaal 2 terabyte.

Unibody
LG kiest met de LG Zero voor het eerst voor een unibody behuizing. Het voordeel daarvan is, dat het er mooier uitziet. Het nadeel ervan is dat de batterij om die reden niet meer te verwisselen is. De batterij heeft een capaciteit van 2050 mAh. Daarmee kunnen we stellen dat de prestaties van de batterij ‘redelijk’ zullen zijn voor een smartphone van deze grootte.

LG heeft daarnaast gekozen voor een 13-megapixelcamera aan de achterkant van het toestel. Selfies maken is ook mogelijk, dankzij de 8-megapixel camera aan de voorkant. De camera aan de achterkant beschikt over een LED-flitser en kan daarnaast filmen in Full HD.

Prijzen en beschikbaarheid
Out of the box komt de LG Zero met Android 5.1.1 Lollipop. Dat is één van de nieuwste versies van Android op dit moment. De telefoon is te koop voor 275 euro. Op dit moment is de telefoon slechts bij één webwinkel beschikbaar in de kleuren Goud en Zilver. Overigens is de verkoopadviesprijs van LG voor de LG Class, de Zuid-Koreaanse naam van de LG Zero, omgerekend zo’n 300 euro. Het is dus goed mogelijk dat de telefoon later bij andere webwinkels tegen een iets hogere prijs zal worden aangeboden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *