• Dennis
  • 0

De gloednieuwe Lumia 950 en Lumia 950XL van Microsoft hebben hun eerste update ontvangen. Het bedrijf uit Redmond is gestart met de uitrol van een grote stabiliteitsupdate. Het is de eerste stabiliteitsupdate die Microsoft uitbrengt voor smartphones die gebruikmaken van het Windows 10-besturingssysteem.

De update is volgens Microsoft al beschikbaar voor de gebruikers van de toestellen. Toch is het mogelijk dat niet iedereen de update meteen ziet: de update wordt gefaseerd uitgerold. Dat betekent dat of iemand de update wel of niet al ontvangen heeft, afhankelijk is van de regio en het netwerk.

Microsoft Lumia 950 XL

Bugs
Microsoft lost met de updates prestatieproblemen van de Lumia 950 en Lumia 950 XL op. Daarnaast worden ook wat andere kleine bugs en problemen opgelost. Eén van de grotere problemen die wordt opgelost, is de prestatie van de MicroSD-geheugenkaarten. De beeldschermen van het toestel zijn bovendien na de update beter aan te passen op gebied van helderheid.

Daarnaast rapporteerden sommige gebruikers problemen met de camera en het afspelen van 4K video’s. Bij donker licht zouden de camera’s van beide toestellen veel ruis op de foto’s weergeven. Bij het afspelen van 4K-video’s zou de interne grafische kaart al dat geweld niet trekken. Daardoor werden sommige gebruikers lastiggevallen met groene strepen in het beeld. Die problemen worden met deze update opgelost.

Automatisch beschikbaar
De nieuwe toestellen van Microsoft vertellen de gebruikers automatisch wanneer de update voor hen beschikbaar is. Het is daarnaast ook mogelijk om zelf te kijken of de update al beschikbaar is. Dit is te doen door naar de instellingen van de telefoon te gaan. Onder het menu ‘update & beveiliging’ is bij ‘Telefoon update’ de nieuwe update op te halen.

Het is mogelijk dat nog niet iedereen de nieuwe update ziet. Microsoft rolt de update namelijk gefaseerd uit. Daardoor kan het zijn dat gebruikers uit bepaalde regio’s de update nog niet zien. De update is een over the air-update, wat betekent dat gebruikers van beide toestellen de update meteen kunnen installeren. Voor de installatie van de update is dus geen computer benodigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...