LG Magna Dual Sim: goedkoop is niet altijd duurkoop

De LG Magna Dual Sim is een smartphone uit de goedkopere prijsklasse die fraai design met uitstekende hardware combineert. Verkrijgbaar in de klassieke kleuren zwart en wit.

Scherm
Het grote 5 inch scherm is een opvallend kenmerk aan de LG Magna. Het scherm is licht gebogen waardoor het toestel prettiger om vast te houden is. Met de HD resolutie van 720 x 1280 megapixels krijg je scherpe en heldere beelden te zien. Doordat er in de LG Magna enkele lagen zijn verwijderd, heeft de smartphone een prachtig scherm met heldere, duidelijke beelden en levendige kleuren.

Capaciteit
De LG Magna Dual Sim is uitgerust met een grote accu die in ieder geval de hele dag moet meegaan. Met de 1,2 GHz quad-core processor kun je met gemak meerder functies en applicaties tegelijk draaien. Het werkgeheugen is 1 GB en biedt daarom voldoende mogelijkheid voor de gemiddelde smartphone gebruiker. De opslagruimte van de LG Magna Dual Sim is 8 GB, die je vervolgens nog eens kunt uitbreiden met behulp van een micro SD-geheugenkaart, geheel afgestemd op jouw eigen wensen. Het toestel heeft een zeer lange levensduur dankzij de sterke batterij van 2540 mAh. De stand-by tijd ligt rond de 350 uur.

Camera
Aan de achterkant zit een 8 megapixel camera waarmee je talloze nieuwe features kan uitproberen. Wat dacht je van het Gesture Shot, waarbij je je hand gebruikt als graadmeter voor het moment van foto nemen. Houd je hand omhoog en de camera zal zich focussen, maak een vuist en je maakt op een zeer eenvoudige manier je selfie.

Als je geen selfies maakt kun je ook zeer eenvoudig je foto’s maken met behulp van de Touch & Shoot functie waardoor je alleen maar het scherm hoeft aan te raken en het plaatje wordt geschoten. Zelfs in het donker kun je nu duidelijke selfies nemen door de cameraverlichting die aan de voorkant van het toestel ingebouwd zit.

Beveiliging
Een zogeheten Knock code is tot minimaal acht keer veiliger dan een pincode. De LG Magna Dual Sim draait op het laatste besturingssysteem van Android, de Android 5.0 Lollipop OS. De vanaf prijs ligt rond de € 150,-.