• Dennis
  • 0

Het marktaandeel van Samsung is in het derde kwartaal van dit jaar behoorlijk ingezakt. De directe aanleiding zijn de problemen met de Samsung Galaxy Note 7. Daardoor heeft het Zuid-Koreaanse bedrijf dit kwartaal 14 procent minder smartphones verkocht in vergelijking met hetzelfde kwartaal vorig jaar.

Bij honderden gebruikers vatte de Samsung Galaxy Note 7 vlam of ontplofte deze. Daardoor moest Samsung flink wat marktaandeel in leveren en zakt het marktaandeel naar onder de twintig procent. Dat blijkt uit cijfers van Marktonderzoeker Gartner.

Samsung logo beurs

Samsung Galaxy Note 7 grote schadepost

De Samsung Galaxy Note 7 is een grote schadepost voor het bedrijf gebleken. Uit cijfers van Gartner blijkt dat in het derde kwartaal van dit jaar 373 miljoen smartphones zijn verkocht. Samsung verkocht dus 19,2 procent van alle marktaandelen samen.

Dat is de grootste daling ooit in de smartphoneverkopen van het bedrijf. In het derde kwartaal vorig jaar verkocht Samsung 83,6 miljoen smartphones. Dit jaar bedroeg dat aantal 71,7 miljoen toestellen; een afname van maar liefst 14,1 procent.

Profiteert Apple?

Volgens analisten zou het probleem met de Galaxy Note 7 een geschenk uit de hemel voor Apple zijn. Maar uit cijfers van Gartner is nog niet op te merken dat Apple echt profijt heeft van de problemen bij Samsung. Het bedrijf uit Cupertino heeft zelf 1,5 procentpunt marktaandeel verloren en heeft nog altijd minder marktaandeel dan Samsung. Ook bij Apple dalen de verkoopaantallen van de iPhone. Aanleiding daarvoor is het uitblijven van grote vernieuwingen bij de iPhone 7 en iPhone 7 Plus.

De marktaandelen die Apple en Samsung kwijtraken, komen erbij bij Chinese smartphonefabrikanten. Huawei, Oppo en BBK zijn bedrijven die het momenteel goed doen. Huawei dreigt zelfs het marktaandeel van Apple over te nemen. Het verschil tussen Huawei en Apple bedraagt nog maar 2,8 procentpunt.

Huawei concurrentie voor Samsung?

Het lijkt erop dat het een kwestie van tijd is dat Huawei de grootste concurrent voor Samsung wordt. Het afgelopen kwartaal verkocht de Chinese fabrikant 32,5 miljoen smartphones. Dt levert een marktaandeel van 8,7 procent op. Oppo verkocht er 24,9 miljoen en verwierf een marktaandeel van 6,7 procent. BBK verkocht tenslotte 19,9 miljoen smartphones en heeft nu een marktaandeel van 5,3 procent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...