• Dennis
  • 0

Dit jaar zullen meer fabrikanten toestellen uitbrengen met een drukgevoelig beeldscherm. Dat voorspellen analisten in een nieuw artikel van de Taiwanese nieuwssite DigiTimes. Apple was vorig jaar de eerste fabrikant die een smartphone met een drukgevoelig scherm uitbracht.

Apple noemt de techniek 3D Touch. Die techniek is terug te vinden in de Apple iPhone 6S en de iPhone 6S Plus. Mogelijk is de introductie van beide toestellen inspiratie geweest voor andere fabrikanten ook een dergelijk toestel uit te brengen.

Force Touch

3D Touch
Apple begon vorig jaar met het gebruik van een nieuwe technologie, die kan meten hoe hard de gebruiker het scherm indrukt Apple noemde de techniek ‘3D Touch’. Beeldschermen met Force Touch kunnen meten hoe hard de gebruiker het beeldscherm indrukt. Daarmee komen er nieuwe manieren om de telefoon te besturen tevoorschijn.

Na Apple kwam Huawei met de Huawei Mate 8 Press Touch, eveneens een smartphone die in staat is te ‘voelen’ hoe hard de gebruiker het beeldscherm indrukt. De Press Touch is in feite dezelfde smartphone als de Huawei Mate 8, maar dan uitgevoerd met een drukgevoelig scherm.

Samsung
Volgens analisten is ook de Koreaanse fabrikant Samsung geïnteresseerd in het gebruik van Force Touch. Mogelijk krijgt de Samsung Galaxy S7-familie een drukgevoelig beeldscherm. De introductie van de nieuwe Samsung Galaxy S7-lijn staat mogelijk gepland op 21 februari, een paar dagen voor aanvang van het Mobile World Congress in Barcelona.

Andere fabrikanten
De nieuwssite DigiTimes beweert dat ook Chinese en Taiwanese smartphonefabrikanten bezig zijn met het ontwikkelen van drukgevoelige smartphones. De technologie zou daarmee het gebruik van vingerafdrukscanners van hun troon stoten. Het gebruik van Force Touch-technologie is namelijk aanzienlijk goedkoper. Mogelijk zullen ook HTC, Asus en Acer smartphones uitbrengen die gebruikmaken van de Force Touch-technologie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...