Steeds meer smartphones die nu werken op Windows 10 Mobile, kunnen worden ingezet als een draagbare computer. Microsoft heeft deze week bekend gemaakt dat de Continuum-technologie ook naar de Qualcomm Snapdragon 617-chipset komt. Het is de nieuwste chipset van Qualcomm, die dit jaar in meerdere nieuwe midrange telefoons worden geïnstalleerd.

Oorspronkelijk was de bedoeling dat de technologie alleen ondersteund werd voor high-end smartphones, maar nu krijgen ook middenklasse smartphones de beschikking over de technologie.

Microsoft Display Dock
Continuum
Met Continuum kunnen gebruikers hun Windows 10 Mobile smartphone inzetten als computer. Daarbij kan het toestel gekoppeld worden via het Continuum dock aan beeldschermen en beamers. Daarnaast hebben de toestellen een ondersteuning voor een toetsenbord en muis.

De Qualcomm Snapdragon 617 is een veelgebruikte chipset die vooral in middenklasse smartphones terug te vinden is. Voorheen was de techniek alleen voorbehouden aan duurdere, high- end toestellen.

Op dit moment zijn er drie modellen op de markt die beschikken over de nieuwe technologie: de Microsoft Lumia 950, Microsoft Lumia 950XL en de Acer Liquid Jade Primo. Komend jaar komen daar dus mogelijk een paar nieuwe toestellen bij.

Chipset
De Qualcomm Snapdragon 617-chipset is op dit moment in maar één telefoon op de Nederlandse smartphonemarkt te vinden, de HTC One A9. In de Verenigde Station is de chip ook terug te vinden in de LG G Vista 2. Het is de nieuwste chipset van Qualcomm die in de loop van dit jaar in meerdere smartphones gebruikt zal worden.

Daarmee is te voorspellen dat in de loop van dit jaar meer mid-range smartphones zullen beschikken over de Continuum-ondersteuning. Het feit dat Continuum naar de Snapdragon 617-chipset komt, verraadt alvast dat er dit jaar meerdere smartphones met Windows 10 Mobile zullen verschijnen en op deze manier ondersteuning krijgen voor Continuum.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *