Volgens de laatste geruchten krijgen de Mi 5S en Mi Note 2 toestellen een gebogen scherm. De laatste tijd is het uitbrengen van een smartphone met een gebogen scherm een trend aan het worden. Samsung was de eerste die gebruikmaakte van deze techniek, met de introductie van de Samsung Galaxy S6 Edge en Edge+. Ook de S7-familie heeft een gebogen scherm.

Het lijkt erop dat de trend van de gebogen schermen nu ook is overgewaaid naar fabrikanten van Chinese smartphones. Zo zou Xiaomi van plan zijn de nog te introduceren Mi 5S en Mi Note 2 te voorzien van een scherm waarvan in ieder geval één kant gebogen is.

Xiaomi Mi 5

Mi 5S en Mi Note 2 met een gebogen schermrand?

De geruchten over Xiaomi zijn afkomstig van een account op de Chinese variant van Twitter, Weibo. MochaRQ is een insider die in het verleden het vaker bij het rechte eind heeft gehad. Eerder werd al voorspeld dat meer Chinese smartphonefabrikanten gebruik zouden willen maken van gebogen schermen. Vivo introduceerde er inderdaad één: de XPlay 5. Daarnaast zouden ook OPPO en Gionee aan een smartphone met een dergelijk display werken.

Xiaomi zou de smartphones slechts één gebogen schermranden willen geven en de bolling valt niet erg op. De insider op Weibo spreekt van een ‘licht aangepast schermdiagonaal’, maar schrijft niet hoe deze eruit zo moeten komen te zien. Daarnaast zou Xiaomi werken aan een drukgevoelig scherm, zodat men verschillende acties uit kan voeren, afhankelijk van hoe hard het scherm ingedrukt wordt. Daarnaast zouden beide toestellen een dual-camera krijgen en een vingerafdrukscanner van Qualcomm.

Specificaties

De Mi Note 2 zal een Snapdragon 820 chipset krijgen van Qualcomm. Volgens de insider krijgt het toestel een beelddiagonaal van 5,7 inch, met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Daarnaast krijgt het toestel mogelijk een keramische behuizing. Beide toestellen zullen waarschijnlijk een gebogen display hebben.

Prijzen en beschikbaarheid

Het duurt nog wel even totdat beide toestellen aan het publiek gepresenteerd worden. Dat zal pas rond augustus van dit jaar gebeuren. Over de prijzen is nog niets bekend. De Chinese fabrikanten zullen de concurrentie aan moeten gaan met Apple, die in september de iPhone 7 zal aankondigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *