• Dennis
  • 0

Binnenkort krijgen alle gebruikers van de Lumia 640 een update naar Windows 10. Microsoft is gestart met de uitrol van de update van Windows 10 voor gebruikers van het toestel.

Het eerst is Polen aan de beurt. Binnen de komende dagen en weken krijgen ook gebruikers uit andere landen de update binnen.

De update maakt een overstap naar Windows 10 Mobile mogelijk. De fabrikant liet eerder al weten dat gebruikers van het toestel binnenkort het nieuwe besturingssysteem kunnen gebruiken.

Microsoft Lumia 640

Vereisten
Microsoft heeft wel eisen gesteld aan het gebruik van Windows 10. Zo moet de telefoon beschikken over tenminste 8 gigabyte aan interne opslagcapaciteit. Bovendien kan de update alleen woerden uitgevoerd op smartphones die nu beschikken over Android 8.1. Dat betekent automatisch dat kleinere smartphones met minder opslagcapaciteit, zoals bijvoorbeeld de Nokia Lumia 530, geen update zullen krijgen naar Windows 10.

Geschikte smartphones
In augustus 2015 bracht Microsoft al een lijst naar buiten welke Lumia’s geschikt zijn voor een update naar Windows 10. Het gaat onder meer om de 435, 532, 533, 640, 640 XL, 735, 830 en 930. Windows 10 Mobile is binnenkort ook voor andere smartphones beschikbaar, maar die zijn in Nederland niet verkrijgbaar.

Primeur
De Microsoft Lumia 640 werd vorig jaar tijdens het Mobile World Congress in Barcelona door Microsoft onthuld. Het is de eerste smartphone die een update naar Windows 10 mobile krijgt. Er zijn in Nederland al smartphones die out of the box gebruikmaken van het nieuwe besturingssysteem. Dat zijn de Microsoft Lumia 950, Lumia 950 XL en de Lumia 550. In de komende weken wordt de introductie verwacht van een nieuw toestel dat ook meteen op Windows 10 zal draaien.

Microsoft scoort goed met de Lumia 640. De smartphone is te koop voor een verkoopadviesprijs van rond de 165 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...