• Bjorn
  • 0

Microsoft is erin geslaagd een nog goedkoper toestel op de markt te brengen. De Lumia 430 is de goedkoopste Lumia die Microsoft ooit heeft uitgebracht. Voor minder dan 70 euro is deze goedkope smartphone vanaf nu verkrijgbaar in de winkel.

Een paar maandjes terug heeft Microsoft de Lumia 435 uitgebracht, wat ook een erg goedkope Windows Phone was. Tot vandaag was dat een van de goedkoopste smartphones met zo’n besturingssysteem. Momenteel is dit toestel voor om en nabij de 80 euro te koop in alle telefoonwinkels. Met de Lumia 430 heeft Microsoft dus een nog goedkoper toestel uitgebracht, wat goed is voor de opkomende markten.

Waar beschik je over met de Lumia 430?

De mensen die al bekend zijn met de Lumia 435 zullen niet gek opkijken wanneer ze de specificaties van de Lumia 430 zullen zien. Er zitten namelijk minieme verschillen tussen beide toestellen, maar ze functioneren allebei vrijwel hetzelfde.

Beide Windows Phones zijn uitgerust met een 4 inch scherm die een resolutie bezit van 480×800 pixels. Daarnaast worden beide telefoons ondersteund door een 1,2 GHz dual-core processor en beschikken ze beide over een 2 megapixel camera aan de achterzijde van het toestel.

De minieme verschillen zitten vooral in het design en de camera. De Lumia 430 heeft namelijk een iets kleinere camera, maar deze twee camera’s hebben nagenoeg hetzelfde resultaat, dus erg veel zal het niet uitmaken. Een bijkomend voordeel is dat er later dit jaar een gratis update beschikbaar komt om de telefoon te updaten naar het nieuwe besturingssysteem Windows 10. Momenteel draaien beide toestellen nog op Windows Phone 8.1.

Voor wie is dit toestel bestemd?

De nieuwe Lumia 430 wordt alleen uitgebracht in een dual-sim versie. De Lumia 435 is wel te verkrijgen in een single-sim versie. Zoals net al vermeld is het toestel bedoeld voor de opkomende martken, daarom moet je er niet vanuit gaan dat het toestel in Nederland verkrijgbaar is. Op de planning staat dat er een release in de volgende landen komt: Afrika, het Midden-Oosten, Rusland en India. Of het toestel ooit nog hier zal verschijnen is niet duidelijk, maar dat is in ieder geval niet de intentie van Microsoft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...