Microsoft wil maar één nieuwe Lumia-smartphone uitbrengen komend jaar. Het gaat om de Lumia 650, die waarschijnlijk op 1 februari het levenslicht zal zien. Naar alle waarschijnlijkheid heeft het bedrijf geen andere Lumia’s meer op de planning staan voor dit jaar.

De Lumia 650 moet de opvolger worden van de Lumia 640 en is voorzien van het Windows 10 Mobile besturingssysteem. Op gebied van specificaties gaat de telefoon amper vooruit. Dat betekent dat de Lumia 650 het vooral moet hebben van zijn nieuwe vormgeving. 

Microsoft Lumia 650

Geen evenement
Omdat Microsoft maar één telefoon gepland heeft staan, zal het bedrijf ook geen evenement organiseren. De Microsoft Lumia 650 wordt mogelijk gepresenteerd op het Mobile World Congress. Er zal maar weinig ruchtbaarheid aan gegeven worden, want de bescheiden introductie zou al op 1 februari plaats moeten vinden.

Surface phones
Dat Microsoft maar één Lumia op de planning staan heeft, wil nog niet zeggen dat deze de enige smartphone van Microsoft is die dit jaar uitkomt. Microsoft zou bezig zijn met een nieuwe flagship-smartphone die beter bekend is onder de codenaam ‘Panos Phone’. De smartphone moet de opvolger worden van de Lumia 950 (XL), maar behoort niet tot de Lumia-serie. Daarmee is de kans aanzienlijk groter dat de telefoon uitkomt binnen de Surface-serie. De Panos Phone wordt dan de eerste in de Surface-serie.

Er gaan al tijden geruchten over de komst van de Surface-smartphone. De bedoeling is dat Microsoft de high-end toestellen in de Surface-serie uitbrengt en de budget smartphones in de Lumia-serie.

Bezuinigingen
Het is niet raar dat Microsoft maar één Lumia wil uitbrengen dit jaar. Het is een bekend gegeven dat de CEO van Microsoft, Satya Nadella, geen heil ziet in de smartphonedivisie van het bedrijf. Daarom besloot hij vorig jaar al flink te snijden in de smartphonetak van Microsoft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *