• Dennis
  • 0

Microsoft wil maar één nieuwe Lumia-smartphone uitbrengen komend jaar. Het gaat om de Lumia 650, die waarschijnlijk op 1 februari het levenslicht zal zien. Naar alle waarschijnlijkheid heeft het bedrijf geen andere Lumia’s meer op de planning staan voor dit jaar.

De Lumia 650 moet de opvolger worden van de Lumia 640 en is voorzien van het Windows 10 Mobile besturingssysteem. Op gebied van specificaties gaat de telefoon amper vooruit. Dat betekent dat de Lumia 650 het vooral moet hebben van zijn nieuwe vormgeving. 

Microsoft Lumia 650

Geen evenement
Omdat Microsoft maar één telefoon gepland heeft staan, zal het bedrijf ook geen evenement organiseren. De Microsoft Lumia 650 wordt mogelijk gepresenteerd op het Mobile World Congress. Er zal maar weinig ruchtbaarheid aan gegeven worden, want de bescheiden introductie zou al op 1 februari plaats moeten vinden.

Surface phones
Dat Microsoft maar één Lumia op de planning staan heeft, wil nog niet zeggen dat deze de enige smartphone van Microsoft is die dit jaar uitkomt. Microsoft zou bezig zijn met een nieuwe flagship-smartphone die beter bekend is onder de codenaam ‘Panos Phone’. De smartphone moet de opvolger worden van de Lumia 950 (XL), maar behoort niet tot de Lumia-serie. Daarmee is de kans aanzienlijk groter dat de telefoon uitkomt binnen de Surface-serie. De Panos Phone wordt dan de eerste in de Surface-serie.

Er gaan al tijden geruchten over de komst van de Surface-smartphone. De bedoeling is dat Microsoft de high-end toestellen in de Surface-serie uitbrengt en de budget smartphones in de Lumia-serie.

Bezuinigingen
Het is niet raar dat Microsoft maar één Lumia wil uitbrengen dit jaar. Het is een bekend gegeven dat de CEO van Microsoft, Satya Nadella, geen heil ziet in de smartphonedivisie van het bedrijf. Daarom besloot hij vorig jaar al flink te snijden in de smartphonetak van Microsoft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...