• Dennis
  • 0

Microsoft heeft vandaag twee nieuw telefoons gepresenteerd die zich vooral richten op mensen die terug verlangen naar ‘die goede oude tijd’. De Nokia 230 en Nokia 230 Dual Sim zijn gemaakt voor mensen die geen smartphone, maar een echt ‘mobieltje’ willen hebben.

De telefoons gaan wel met hun tijd mee. Ze kunnen naast bellen, sms’en en foto’s maken ook Twitteren en Facebooken. Het zijn normale mobiele telefoons met speciale apps, maar dan tegen een veel lagere prijs dan een smartphone.

Nokia 230

Ouderwets
De Nokia 230 en 230 Dual Sim ogen ouderwets. Ze hebben reguliere, numerieke druktoetsen. De telefoons werken samen met Facebook, Twitter en Skype. Het bedrijf uit Redmond heeft zich gefocust op het zo min mogelijk gebruiken van dataverkeer, waardoor de telefoons prima zonder databundel gebruikt kunnen worden. Mensen die veel gebruikmaken van de internetfunctie, doen er goed aan wel een databundel af te sluiten.

Consumenten die vooral binnenshuis ‘even op Facebook’ willen kijken via Wi-Fi, kunnen met het toestel uit de voeten. De telefoons gaan echt terug naar het verleden. Het beeldscherm is ‘slechts’ 2,8 inch en beschikt over ‘maar’ 320 x 240 pixels. Met de 1200 mAh-accu werkt het toestel ongeveer 23 dagen in standby-modus en kunnen klanten zo’n 23 uur bellen zonder op te laden.

Features
Toch heeft Microsoft zich wel gerealiseerd dat het bijna 2016 is. De Nikia 230 beschikt over een 2 megapixel camera. De resolutie is niet geweldig, maar de foto’s zijn goed genoeg voor Facebook en Twitter. De foto’s hebben een kleinere groter, waardoor het goedkoper is de foto’s te delen op soical media.

De Nokia 230 heeft zelfs een 2 megapixel frontcamera, maar dat mag weinig betekenen.

Prijzen en beschikbaarheid
De Nokia 230 komt vanaf begin volgend jaar beschikbaar in het zwart en in het wit. De prijs van de ‘ouderwetse telefoon’ ligt op 62 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...