Microsoft heeft deze week aangekondigd te starten met de uitlevering van de nieuwe budget-telefoon, de Microsoft Lumia 550. De Lumia 550 draait op Windows 10, is een goede midrange telefoon en gaat slechts 129 euro kosten.

Daarmee zet Microsoft een telefoon in de markt die goed moet kunnen concurreren met andere midrange smartphones. Het bedrijf wil vooral de strijd met concurrent Google aangaan. De smartphone wordt in de eerste Europese landen deze week al uitgeleverd.  Nederland hoort niet bij de eerste serie landen. Naar verwachting komt de telefoon over twee weken bij de Nederlandse telefoonwinkels beschikbaar. Microsoft kondigde de Lumia 550 in oktober al aan en is de derde smartphone die voorzien is van Windows 10.

Microsoft Lumia 550

Specificaties
Microsoft heeft met de lancering van de Lumia 550 goed gekeken naar het verleden. Het nieuwe toestel is in dezelfde lijn gezet als de Nokia Lumia 520. Dat toestel was tot nu toe Microsofts best verkopende smartphone ooit. De Lumia 520 had geen uitgebreide hardware, maar wist goed te scoren dankzij een ongekend lage prijs. Dat slaat goed aan in het budgetsegment.

Het bedrijf uit Redmond ziet al jarenlang het marktaandeel op de smartphonemarkt teruglopen. Daarom zijn de verwachtingen hooggespannen. Het is noodzakelijk dat de Lumia 550 een verkoophit zal worden en met de specificaties en de juiste prijs heeft de telefoon de nodige potentie.

De Microsoft Lumia 550 beschikt over een 4,7 inch beeldscherm en heeft een resolutie van 720 bij 1280 pixels. Dat is redelijk uniek voor de verkoopprijs van het toestel. De processor is een Snapdragon 210 processor, gemaakt door Qualcomm. Het gaat om een 1,1 GHz quad-core processor.

Het nieuwe toestel heeft een uitgebreide ondersteuning voor 4G netwerken. Daarnaast ligt het werkgeheugen op 1 GB RAM. Dat lijkt wat weinig. Toch is de combinatie van de processor en het geheugen voldoende om Windows 10 soepel en stabiel te kunnen draaien. Het enige wat tegenvalt van dit toestel, is de resolutie van de camera. Consumenten moeten het doen met een karige 5 megapixel-camera aan de achterkant. De telefoon beschikt ook over een camera aan de voorkant om selfies mee te maken. De resolutie van die camera ligt op 2 megapixel.

Succes
De Microsoft Lumia 550 is zeker niet de meest spectaculaire telefoon die dit jaar gelanceerd is. Er is een belangrijk verschil: andere telefoons mogen dan wel uitgebreider zijn, maar ook een stuk duurder. De prijs rechtvaardigt dus het ontbreken van sommige luxefuncties. Het is een goede smartphone met redelijke hardware. Het draait op het nieuwste mobiele besturingssysteem van Microsoft.

Binnen nu en twee weken wordt de Microsoft Lumia 550 ook in Nederland verkocht tegen een prijs van slechts 129 euro. Met een dergelijk lage prijs prijs moet Microsoft de concurrentie aangaan met Google. Voor Microsoft is het succes belangrijk, omdat het tegenwoordig maar een zeer klein aandeel op de smartphonemarkt heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *