De nieuwe Microsoft Lumia 650 zal mogelijk deze maand al in de winkels liggen tegen een verkoopadviesprijs van 199 euro. De bedoeling was dat het nieuwe toestel deze maand al geïntroduceerd werd, maar tot nu toe heeft de fabrikant het toestel nog niet uit de doeken gedaan. De introductie werd uitgesteld, maar Microsoft zou daar binnenkort verandering in willen brengen.

Er gaan al enkele weken geruchten over de Lumia 650 de ronde. Er zijn inmiddels officiële renders van de Lumia 650 opgedoken. Daarmee is duidelijk dat de aankondiging niet ver meer weg kan zijn. Microsoft zou het toestel deze maand al introduceren, maar het bedrijf zou problemen in de software hebben gevonden waardoor het de introductie uit moest stellen. 

Microsoft Lumia 650 renders

Nieuwe introductiedatum
Volgens nieuwe bronnen zal Microsoft de Lumia 650 halverwege deze maand willen introduceren. Het is dus goed mogelijk dat de aankondiging deze week of volgende week al is, als voorschot op het Mobile World Congress in Barcelona. Na aankondiging zou het toestel meteen al in de winkels verkrijgbaar zijn tegen een verkooprijs van 199 euro.

Deze week lekten de eerste officiële renders van de Lumia 650 al uit. Nieuwe bronnen zeggen dat de renders en uitgelekte specificaties kloppen. Zo krijgt de Lumia 650 hetzelfde 5 inch grote beeldscherm als de Microsoft Lumia 640 en ook de resolutie blijft gelijk. Het werkgeheugen van 1 gigabyte en de 8 megapixelcamera worden weer ingevoerd. De processor zou wel iets sneller worden. Microsoft zou namelijk gebruikmaken van de nieuwere Qualcomm Snapdragon 212 processor. Die is uitgerekend zo’n 400 megahertz sneller dan de huidige processor in de Lumia 640.

Weinig vernieuwingen
De Lumia 650 zal voor de klanten die een complete vernieuwing verwachten een teleurstelling worden. Er zijn weinig nieuwe functies, een iets betere processor en Microsoft kiest er zelfs voor een accu met een kleinere capaciteit te plaatsen. De 2500 mAh accu van de Lumia 640 wordt in de Lumia 650 teruggebracht naar 2000 mAh. In ruil daarvoor zou het wel mogelijk zijn het toestel draadloos op te laden.

Prijzen en beschikbaarheid
De Microsoft Lumia 650 zal mogelijk tijdens het Mobile World Congress in Barcelona aangekondigd worden en vrijwel meteen daarna in de winkels verkrijgbaar zijn tegen een verkoopprijs van 199 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *