• Dennis
  • 0

De Microsoft Lumia 650 is door Microsoft aangekondigd als de opvolger van de Microsoft Lumia 640. De smartphone werd vandaag gepresenteerd en het bedrijf uit Redmond heeft bekendgemaakt dat de nieuwe smartphone al vanaf volgende week in de winkels verkrijgbaar zal zijn.

De Microsoft Lumia 650 krijgt een adviesprijs van 199 dollar mee. De prijs in euro’s is nog niet bekend, maar het is goed mogelijk dat de smartphone 200 euro gaat kosten.

Microsoft Lumia 650 renders

MWC
Volgende week start het Mobile World Congress is Barcelona. Vooruitlopend op die beurs heeft Microsoft de Lumia 650 alvast gepresenteerd aan het grote publiek. Dat doet de fabrikant zodat het niet ondergesneeuwd raakt onder presentaties van concurrenten.

Het wordt de vierde smartphone van Microsoft die meteen uit de doos zal draaien op Windows 10. Het is tevens de opvolger van de inmiddels één jaar oude Microsoft Lumia 640.

Opvolger
Microsoft heeft vooral het ontwerp van de Lumia 650 flink onderhanden genomen. Zo heeft het toestel een gepolijste, diamantgeslepen aluminium frame. Daardoor voelt het toestel meer premium aan dan zijn voorganger. Daarnaast kan deze smartphone iets wat bij veel andere smartphones met een aluminium behuizing niet mogelijk is: de accu kan verwisseld worden en bovendien is de smartphone voorzien van een MicroSD geheugenkaart.

De smartphone is een duidelijke opvolger van de Microsoft Lumia 640. Veel van de specificaties zijn namelijk hetzelfde gebleven. Zo heeft de 650 hetzelfde 5 inch grote beeldscherm en is de resolutie gelijk gebleven op een 720p HD-beeldresolutie. Microsoft heeft het IPS-LCD beeldscherm wel vervangen met een AMOLED-beeldscherm. Deze beeldschermen staan erom bekend veel energiezuiniger te zijn en dat is best een knappe prestatie gezien de prijs van de Lumia 650.

Prijzen en beschikbaarheid
De Microsoft Lumia 650 komt volgende week al beschikbaar in de telefoonwinkels. De smartphone krijgt een verkoopadviesprijs van 199 dollar mee. Waarschijnlijk zal de koersverhouding één op één zijn, waardoor we erop mogen rekenen dat het toestel naar alle waarschijnlijkheid 200 euro zal gaan kosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...