Microsoft gaat deze maand de oudere Lumia smartphones een update geven naar Windows 10. Dat was eigenlijk in december al de bedoeling, maar die deadline haalde het bedrijf uit Redmond niet. Uit nieuwe informatie blijkt dat Microsoft van plan is om ongeveer deze maand te beginnen met de uitrol van de Windows 10 updates naar oudere smartphones.

De oudere Lumia toestellen draaien nu nog op Windows 8.1, maar het lijkt erop dat gebruikers niet meer lang hoeven te wachten. Microsoft zal waarschijnlijk na drie maanden vertraging binnenkort starten met de uitrol, zo schrijft Venture Beat.

Windows 10 Phone

Aflopende volgorde Lumia

Microsoft heeft een e-mail naar haar partners gestuurd, waarin het bedrijf zegt deze maand de eerste Windows 10 updates te willen vrijgeven. De updates zullen plaatsvinden nadat het bedrijf de maandelijkse updates voor de Windows 10-smartphones zoals de Microsoft Lumia 950 heeft uitgebracht.

Microsoft gaat de updates waarschijnlijk uitrollen op basis van uitkomstdatum. Dat betekent dat de jongste toestellen de update als eerste zullen krijgen. De Lumia 435, Lumia 532, Lumia 535, Lumia 640, Lumia 640 XL, Lumia 735, Lumia 830 en Lumia 930 zullen als eerste aan de beurt komen. De oudere toestellen volgen later dit jaar.

Windows 10 Mobile komt ook beschikbaar voor andere Lumia-smartphones, maar die zijn niet te koop in Nederland.

13 toestellen krijgen geen update

In totaal zullen 13 smartphones geen update krijgen naar Windows 10. Dat gaat om de smartphones die onder het minimum van 8 gigabyte interne opslagcapaciteit zitten. Uit analyse blijkt dat het daarbij gaat om toestellen zoals de Nokia Lumia 530, HTC Windows Phone 8S en Huawei Ascend W1. Dergelijke toestellen beschikken over slechts 4 gigabyte opslaggeheugen en zijn om die reden niet geschikt voor een update naar Windows 10.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *