• Dennis
  • 0

Microsoft zou bezig zijn met de ontwikkeling van een nieuwe smartphone, die voorzien is van Windows 10. De afgelopen maanden was het erg stil rondom Microsoft op smartphonegebied, maar die stilte is nu onderbroken.

Het lijkt erop dat Microsoft bezig met een nieuwe Windows 10 smartphone. Wanneer dat toestel precies uit de doken wordt gedaan, is nog niet bekend.

Laatste Windows Phone al een tijdje geleden

Het is al flink lang geleden dat Microsoft voor het laatst zelf met een smartphone op de markt kwam. De meest recente smartphone werd vorig jaar februari 2016 geïntroduceerd. Dat was tijdens het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona. De Microsoft Lumia 650 is de laatst verschenen smartphone van Microsoft. Sinds dien is het stil.

In ieder geval weten we zeker dat Microsoft geen nieuwe Lumia’s meer zal uitbrengen. Toch is het bedrijf nog niet van de smartphonemarkt verdwenen. Er zijn geruchten dat Microsoft nog aan een nieuw toestel werkt. Ook uit uitspraken van hogere Microsoft-medewerkers is al duidelijk dat Microsoft in de toekomst toch nog nieuwe mobiele apparaten uit zal gaan brengen.

Een van de uitspraken is die van Microsoft CEO Satya Nadella. Volgens hem zal Microsoft binnenkort een smartphone presenteren die onze kijk op smartphones aanzienlijk zal veranderen.

Microsoft test nieuwe Windows hardware

Microsoft is bezig met het testen van nieuwe hardware. Dat zeggen bronnen binnen Microsoft zelf. Het gaat mogelijk om een smartphone die tevens in te zetten is als een computer of laptop. Waarschijnlijk krijgt het toestel de nieuwste versie van Windows 10 mee, waar ook normale programma’s die normaal op een computer draaien, gebruikt kunnen worden. Oudere apps voor Windows Phone werken niet meer op het nieuwe toestel.

Het is niet bekend wanner Microsoft het toestel uit de doeken zal doen. Ook de naam ervan ontbreekt. Mogelijk brengt Microsoft een smartphone uit in de Surface-serie. Het bedrijf brengt al een tijdje tablets en 2-in-1-laptops uit binnen die serie. Een nieuwe smartphone binnen de Surface-serie lijkt daardoor aannemelijk. Toch zullen we moeten wachten tot Microsoft het toestel daadwerkelijk aankondigt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...