0 toestellen gevonden

Sorteren op:

Release datum Toestel prijs

    Geen telefoons gevonden

De beste dual sim smartphone; zo gevonden!

Je vindt hier het complete overzicht van alle dual sim smartphones. Met deze smartphones heb je de mogelijkheid om twee simkaarten te gebruiken zonder deze elke keer fysiek om te wisselen. Dit kan ontzettend handig zijn als je twee verschillende nummers gebruikt voor bijvoorbeeld privé en zakelijk. Ook wordt er vaak gebruik gemaakt van deze mogelijkheid om tijdens vakantie of buitenland bezoek te bellen met een lokale simkaart.

Hoe werken dual sim smartphones?

Er zijn eigenlijk twee soorten dual sim smartphones namelijk: ‘active’ en ‘standby’. Wat is het verschil tussen deze twee soorten is leggen we hieronder voor je uit.

Active dual sim

Dit is de meest handige functie voor dual sim telefoons. Een active dual sim telefoon beschikt over twee antennes en je bent tegelijk bereikbaar op beide simkaarten. Dit is mogelijk om dat het elke simkaart zijn eigen antenne heeft. Helaas zijn deze toestellen niet veel op de markt. De hoofdreden hiervoor is de complexiteit van de productie, het is lastig om twee antennes in 1 smartphone te bouwen.

Standby dual sim

In de meeste dual sim telefoons zit dus 1 antenne en kun je wel twee simkaarten stoppen uiteraard. Echter ben je wel bereikbaar op beide simkaarten en je kan dus gewoon gebeld worden op beide telefoonnummers. Je kan met een standby dual sim telefoon een simkaart actief gebruiken.