0 toestellen gevonden

Sorteren op:

Release datum Toestel prijs

    Geen telefoons gevonden

Vergelijk mobiele telefoons van Lenovo

Lenovo is een Chinees bedrijf en produceert vooral computerhardware en electronica en heeft inmiddels het grootste aandeel in de wereld in deze markt. Het bedrijf werd in 1984 opgericht met de naam Legend Holdings en in 2004 werd dit omgedoopt naar Lenovo.

Overnames

Door een paar overnames heeft Lenovo zich razendsnel kunnen vestigen en is in een paar jaar tijd enorm gegroeid. In 2004 heeft het de computer afdeling van IBM overgenomen. Dit is vanzelfsprekend beneficiair geweest want ze kochten een gedeelte van de grootste computer fabrikant ter wereld. Vandaag de dag zijn IBM en Lenovo nog partners.

Naast IBM heeft Lenovo later ook het Duitse bedrijf Medion overgenomen en hiermee breidde Lenovo zich uit naar de Europese markt en kregen ze ook hier bekendheid. Uiteindelijk was er Motorola die in 2014 werd overgenomen van Google. Hiermee wist Lenovo een zich te vestigen op de Amerikaanse markt en konden ze een stap terug nemen van de Chinese markt zeer scherpe concurrentie.

Lenovo telefoons

In Nederland is maar één Lenovo telefoon beschikbaar op de markt, namelijk de Lenovo K5. Echter ze produceren zowel dure als goedkope telefoons. Bijvoorbeeld de Lenovo ZUK Z2 Pro die een razendsnelle Snapdragon 830 processor bevat waar ook de vlaggenschepen van andere merken op lopen. En zo ook de Phab 2 Pro die in samenwerking met Google is geproduceerd met een gloednieuw systeem genaamd Tango.

Ook is Lenovo telefoons aan het uitbrengen met Motorola, namelijk de Moto toestellen. De Moto Z toestellen uit deze reeks staan bekend om hun MotoMods. Dit zijn modificaties die je met een simpel klik systeem kan aanbrengen op je telefoon en waarmee je je telefoon kan veranderen in een projector, een muziekspeler of extra batterij kan geven.

Lenovo (en Motorola) telefoons zijn over het algemeen niet duur, maar staan wel voor innovatie. Zo kan je voor minder geld een razendsnelle Lenovo ZUK Z2 Pro bezitten, of je telefoon naar je eigen smaak modificeren met een MotoMod. Hopelijk komt Lenovo binnenkort ook met al haar telefoons op de Nederlandse markt.