5 toestellen gevonden

Sorteren op:

Release datum Toestel prijs
Merk: Motorola

Motorola is een Amerikaans bedrijf dat zich specialiseert in communicatie technologie. In Nederland zijn er vestigingen in Gouda, Zoetermeer en Didam en is hier vooral aanwezig op de mobiele telefoon markt. Motorola is in 2011 gesplitst in twee aparte afdelingen, namelijk Motorola Mobility en Motorola Solutions, en het is de eerste van deze twee die zich bezig houdt met het fabriceren van mobiele telefoons.

Geschiedenis

In 1928 werd het bedrijf Galvin Manufacturing Corporation opgericht wat in 1947 zijn naam veranderde naar Motorola. Ze waren vooral actief op het gebied van radiocommunicatie en hebben dus vele jaren ervaring in het maken van telefoon technologie. Zo ontwikkelden ze technologie voor draagbare telefoons en hebben ze de eerste walkie talkies op de markt gebracht. Nu produceert Motorola een breed scala aan producten, van modems tot satellietsystemen. In Nederland zijn ze onder Motorola vooral actief op het gebied van mobiele telefoons.

Motorola telefoons

In 2014 is Motorola overgekocht door het Chinese bedrijf Lenovo en richten ze zich vooral op het fabriceren en verkopen van kwalitatief goede budget smartphones. Als voorbeeld hiervan heb je bijvoorbeeld de Moto G en die is in Nederland zeer populair. Motorola maakt ook mooie telefoons en staat ook al sinds voor de overname bekend om haar designs, neem bijvoorbeeld de iconische klap telefoon Razr die de markt overnam in 2004.

Toestellen van Motorola

De budget toestellen zijn geschikt voor gebruikers die niet veeleisend zijn, maar toch zeker willen zijn van een kwalitatief goed toestel die er mooi uit ziet en makkelijk te bedienen is. Motorola biedt een aantal toestellen aan voor de doelgroep die niet hun leven willen regelen met de telefoon maar die wel graag een mooi uitziende en kwalitatief goede telefoon bezitten waar ze in principe alles mee kunnen.

Behalve de budgetreeks heeft Motorola ook een reeks duurdere high-end telefoons. Deze komen met de laatste foefjes en functies, hebben goede camera’s en krachtige processors. Kijk hiervoor bijvoorbeeld naar de Moto Z reeks. Deze telefoons bevatten behalve de snelste hardware en beste software ook een gleuf achterin voor het toevoegen van de MotoMods. Hiermee verander je telefoon in een handomdraai naar een projector of een muziek speler.