• Bjorn
  • 0

Het valt vies tegen om de batterij van de Samsung Galaxy S6 uit het toestel te halen. Om namelijk bij de batterij in de buurt te komen zul je het toestel aardig over de kop moeten halen. Voor mensen die hier niet erg veel ervaring mee hebben is het dan al snel een taak die ze liever aan mensen over laten die er meer verstand van hebben.

Het was altijd geen enkel probleem om de batterij van een galaxy S toestel te vervangen. Met het nieuwe topmodel heeft Samsung hier beperkingen op gelegd. Op de vorige toestellen was altijd een batterijklepje aanwezig, waardoor het voor alle gebruikers erg makkelijk was de batterij te vervangen. Dankzij het nieuwe design, dat er overigens erg mooi uit ziet, is het toestel een stuk dunner geworden en het batterijklepje is in het nieuwe design niet opgenomen. Het leek er even op dat het alsnog geen enkel probleem was de batterij uit het toestel te halen, maar dat valt aardig tegen volgens enkele testers.

Vervangen van de accu

Een paar testers hebben de Galaxy S6 uit elkaar gehaald en bekeken of het echt zo gebruiksvriendelijk is om de accu te vervangen. Met een paar schroevendraaiers en andere middelen red je het niet. De glazen achterkant kan namelijk alleen los gehaald worden door gebruik te maken van een heatgun.

afb heatgun

Alleen de achterkant los maken is niet voldoende om bij de batterij in de buurt te komen. Er zitten namelijk nog een aantal onderdelen in de weg, waardoor je goed bewust moet zijn hoe je met deze apparatuur om gaat. Een aantal onderdelen moeten worden verplaatst om bij de accu in de buurt te komen. Het gaat hierbij om het verplaatsen van het frame, het moederbord en een NFC-chip. Wat hier wel een groot nadeel van is, is dat je garantie niet meer geldt op een apparaat die op deze wijze is losgemaakt.

Met een kleine inspanning is het dus te regelen om je accu te vervangen, maar dit kun je alleen doen als je heel zeker bent van je zaak. Het is dan ook zeker een proces dat niet wordt gestimuleerd om te bewerkstelligen. Je zou bij de aanschaf van het toestel er dus niet van uit moeten gaan dat je binnen afzienbare tijd even de accu verwisselt. Denk dus goed na, mocht je dit toch van plan zijn te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...