De kans groeit dat Samsung de Samsung Galaxy A9 Pro uit wil brengen. Het toestel werd in maart al in China uitgebracht, maar zal waarschijnlijk nu ook naar andere landen dan China komen.

Tot op heden is het toestel alleen in China te krijgen. De Samsung Galaxy A9 Pro is een van de meest presterende middenklasse smartphones van dit moment. Het is een opzienbarende smartphone en daarom hopen veel fans dat het toestel ook buiten China zal worden verkocht.

Samsung Galaxy A9 Pro

Samsung Galaxy A9 Pro in Maleisië

De afgelopen tijd zijn er al verschillende geruchten opgedoken dat de smartphone ook buiten China zal worden uitgebracht. De Amerikaanse keuringsinstantie FCC en de Wi-Fi Alliance hebben de internationale variant van het toestel al gecertificeerd. Daarmee zijn er signalen dat het toestel mogelijk naar Amerika zal komen, of andere landen dan China.

Samsung houdt een radiostilte rondom de komst van het product. Ondanks de certificeringen heeft de fabrikant nog geen plannen bekendgemaakt om het toestel naar andere landen te brengen. De fabrikant heeft nog geen officiële uitspraken gedaan, maar uit betrouwbare gegevens van een Maleisische winkel, blijkt dat Samsung de A9 Pro mogelijk ook in Maleisië uit wil gaan brengen. Daar gaat het toestel 1999 Ringit – omgerekend zo’n 445 tot 450 euro – kosten. Samsung zelf heeft in ieder geval nog niets gezegd over de komst van het toestel naar Maleisië. Uit de gegevens van de Maleisische retailer blijkt dat het zeker om de Samsung Galaxy A9 Pro gaat.

Europa?

Vraag blijft of dit toestel ook naar Europa en Nederland zal komen. Andere toestellen van de Galaxy A-familie zijn wel al in Nederland uitgebracht. Maar de Samsung Galaxy A9 Pro heeft een 6 inch groot scherm en daarmee ligt het niet voor de hand dat het toestel buiten Azië zal worden uitgebracht. Dergelijke modellen kwamen in het verleden namelijk ook niet naar Nederland.

Prijzen en beschikbaarheid

De Samsung Galaxy A9 Pro krijgt een prijs van 1999 Ringit, zo’n 445 tot 450 euro. De smartphone komt mogelijk naar Maleisië en is al geïntroduceerd in China. Of het toestel ook naar Europa of zelfs naar Nederland komt, is nog niet duidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *