Alle smartphones van de Moto-serie van Motorola krijgen in 2016 een vingerafdrukscanner. Dat heeft de eigenaar van Motorola, Lenovo, bekendgemaakt. Lenovo is de eerste fabrikant die al haar smartphones gaat voorzien van een vingerafdrukscanner. 

Lenovo is sinds 2014 de eigenaar van de smartphonetak van Motorola. Sindsdien heeft de fabrikant veel aanzien op gebied van ontwikkeling van smartphones vergaard.

Motorola E 2015

Functies
Lenovo geeft dus haar volledige smartphone-portfolio per 2016 een vingerafdrukscanner. Dat is handig voor een betere beveiliging van de mobiele telefoon, maar ook voor het eenvoudig doen van bankzaken. Daarmee kunnen eindgebruikers hun smartphone beter beveiligen tegen ongewenst gebruik. De vingerafdrukscanner werkt bij bankzaken alleen, als de telefoon ook een NFC-chip heeft. Bijna alle smartphones van de Moto-serie beschikken over een NFC-chip.

Dat Lenovo nu de Moto-smartphones uitrust met een vingerafdrukscanner, is het gevolg van het uitbrengen van Android 6.0 Marshmallow. Die versie ondersteunt de implementatie van vingerafdrukscanner.

Groot beeldscherm
Lenovo bracht vorig jaar al een ander opmerkelijk nieuwtje naar buiten. Geen van de toekomstige Moto-toestellen zullen een beeldscherm kleiner dan 5 inch krijgen. Daarmee produceert Lenovo alleen maar smartphones met grote beeldschermen. De Moto E komt in 2016 uit en krijgt waarschijnlijk een beeldscherm van 5 inch. Vorig jaar kreeg de Moto E nog een beeldscherm van 4,5 inch.

De Moto E wordt dit jaar onthuld, waarschijnlijk tijdens het Mobile World Congress in Barcelona. De verwachting is dat Lenovo ongeveer 15 smartphones in totaal gaat uitbrengen het komende jaar.

Samen
Lenovo maakte een paar weken geleden bekend dat Lenovo de eigen smartphone-serie samenvoegt met dat van Motorola. De duurdere smartphones komen onder de lijn van Motorola te liggen, terwijl de goedkopere smartphones tot de Vibe-serie gaan behoren. Motorola gaat helemaal verdwijnen als merk. Smartphones in de Moto-serie krijgen de opdruk ‘Moto by Lenovo’, waarmee de fysieke tekst ‘Motorola’ nergens meer te lezen valt. Toch blijft het logo van Motorola wel op alle nieuwe smartphones in de Moto-serie aanwezig. De toestellen van Motorola staan bekend om hun snelle interface. Dat komt doordat Motorola gebruikmaakt van nagenoeg originele Android-software.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *