• Dennis
  • 0

Alle smartphones van de Moto-serie van Motorola krijgen in 2016 een vingerafdrukscanner. Dat heeft de eigenaar van Motorola, Lenovo, bekendgemaakt. Lenovo is de eerste fabrikant die al haar smartphones gaat voorzien van een vingerafdrukscanner.

Lenovo is sinds 2014 de eigenaar van de smartphonetak van Motorola. Sindsdien heeft de fabrikant veel aanzien op gebied van ontwikkeling van smartphones vergaard.

Motorola E 2015

Functies van Motorola smartphones

Lenovo geeft dus haar volledige smartphone-portfolio per 2016 een vingerafdrukscanner. Dat is handig voor een betere beveiliging van de mobiele telefoon, maar ook voor het eenvoudig doen van bankzaken. Daarmee kunnen eindgebruikers hun smartphone beter beveiligen tegen ongewenst gebruik. De vingerafdrukscanner werkt bij bankzaken alleen, als de telefoon ook een NFC-chip heeft. Bijna alle smartphones van de Moto-serie beschikken over een NFC-chip.

Dat Lenovo nu de Moto-smartphones uitrust met een vingerafdrukscanner, is het gevolg van het uitbrengen van Android 6.0 Marshmallow. Die versie ondersteunt de implementatie van vingerafdrukscanner.

Groot beeldscherm

Lenovo bracht vorig jaar al een ander opmerkelijk nieuwtje naar buiten. Geen van de toekomstige Moto-toestellen zullen een beeldscherm kleiner dan 5 inch krijgen. Daarmee produceert Lenovo alleen maar smartphones met grote beeldschermen. De Moto E komt in 2016 uit en krijgt waarschijnlijk een beeldscherm van 5 inch. Vorig jaar kreeg de Moto E nog een beeldscherm van 4,5 inch.

De Moto E wordt dit jaar onthuld, waarschijnlijk tijdens het Mobile World Congress in Barcelona. De verwachting is dat Lenovo ongeveer 15 smartphones in totaal gaat uitbrengen het komende jaar.

Samen verder ontwikkelen

Lenovo maakte een paar weken geleden bekend dat Lenovo de eigen smartphone-serie samenvoegt met dat van Motorola. De duurdere smartphones komen onder de lijn van Motorola te liggen, terwijl de goedkopere smartphones tot de Vibe-serie gaan behoren. Motorola gaat helemaal verdwijnen als merk. Smartphones in de Moto-serie krijgen de opdruk ‘Moto by Lenovo’, waarmee de fysieke tekst ‘Motorola’ nergens meer te lezen valt. Toch blijft het logo van Motorola wel op alle nieuwe smartphones in de Moto-serie aanwezig. De toestellen van Motorola staan bekend om hun snelle interface. Dat komt doordat Motorola gebruikmaakt van nagenoeg originele Android-software.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...