• Dennis
  • 0

Motorola is vlak voor het begin van het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona met twee nieuwe smartphones naar buiten gekomen. Het gaat om de vijfde generatie van de Moto G smartphones. De Motorola G-serie staat al jarenlang bekend als smartphones met goede specificaties voor een lagere prijs.

Ook dit jaar komt Motorola met twee nieuwe smartphones, die voor een lagere prijs te koop zijn. Het gaat om de Motorola G5 en de Motorola G5 Plus.

Motorola G5 (Plus)

De Motorola Moto G5 en de Motorola G5 Plus hebben allebei een metalen behuizing van Motorola gekregen. De Moto G5 heeft een 5 inch grote behuizing en een Full HD-beeldscherm, terwijl de Moto G5 Plus een 5,2 inch groot scherm heeft. De Plus heeft niet alleen een iets groter scherm, maar ook betere specificaties. Daardoor is de ‘grote broer’ wel 80 euro duurder.

De Motorola Moto G5 heeft onder de motorkap een Qualcomm Snapdragon 420 processor. Dat is een 1.4 GHz octacore processor. Het Plus-model heeft een Snapdragon 625 processor en gaat tot 2 GHz. Beide toestellen zijn voorzien van 3GB werkgeheugen en bieden bovendien 32 GB interne opslagcapaciteit. Deze is verder uit te breiden tot maximaal 128 GB middels een microSD-kaart.

Camera’s

De Moto G5 lijkt een betere camera te hebben, maar dat is alleen op papier zo. De Moto G5 heeft een 13 megapixelcamera, terwijl de Plus een 12 megapixelcamera heeft. Maar de Plus heeft van Motorola een veel grotere lensopening gekregen. Daardoor is het diafragma f/1.7, terwijl de goedkopere variant een diafragma van f/2.0 heeft. Daarnaast beschikt de Moto G5 Plus over een dubbele flitser, waardoor de smartphone veel beter presteert in donkere omstandigheden en ook overdag betere foto’s maakt.

Beide smartphones hebben een 5 megapixel camera aan de voorzijde. De Motorola Moto G5 en de Plus-versie hebben beiden Android 7.0 Nougat. Motorola draait op de toestellen een bijna originele versie van Android. Daardoor zijn de toestellen stabiel, snel en krijgen ze regelmatig updates.

Prijzen en beschikbaarheid

De Motorola Moto G5 en Moto G5 Plus hebben beiden een dualsim ondersteuning. De Moto G5 heeft een 2800 mAh accu, terwijl de Plus een 3.000 mAh accu heeft. De toestellen komen vanaf maart beschikbaar. De ‘normale’ G5 gaat 199 euro kosten, de Plus kost 279 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...