• Dennis
  • 0

Het gaat goed met de verkoop van de Motorola Moto Z. Het toestel is inmiddels al meer dan een miljoen keer verkocht. Dat heeft de CEO van Lenovo, Yang Yuanqing via Twitter bekendgemaakt.

Daarmee is deze smartphone een van de meest succesvolle Moto smartphones toe nu toe. Lenovo nam in 2014 Motorola over een heeft daarmee het ‘Moto’-smartphonemerk overgenomen. Tot nu toe heeft de overname haar vruchten afgeworpen. De smartphone is momenteel een van de meest uitgebreide smartphones van Lenovo, mede dankzij haar modulaire karakter.

Motorola Moto Z

Succes voor Motorola Moto Z

De Motorola Moto Z is een succes, zo zegt de CEO van Lenovo. Dat zou mede komen door de uitgebreide specificaties van de smartphones, evenals het modulaire karakter. Via zogenaamde ‘Moto Mods’ is het toestel extra uit te breiden. Modulaire smartphones zijn niet altijd een succes, zo wezen verkoopcijfers van de LG G4 onlangs uit.

Toch lijkt het gebruik van modules Lenovo geen windeieren te leggen. Er zijn inmiddels al 1 miljoen exemplaren van de Motorola Moto Z verkocht. Het toestel heeft een 5,5 inch groot AMOLED-scherm een QHD-beeldschermresolutie. De smartphone is behoorlijk dun met een omvang van 5,19 mm. De smartphone is een van de aller dunste smartphones ter wereld.

Daarnaast heeft de Motorola Moto Z de Qualcomm Snapdragon 820 processor aan boord. Dat is een van de snelste processoren op dit moment. Het is een quadcore processor met kernen tot 2,2 GHz, begeleid door 4 gigabyte werkgeheugen en 32 gigabyte interne opslag. Daarnaast is de opslag tot 2 terabyte uit te breiden dankzij het MicroSD-geheugenkaartslot. Verder heeft het toestel een 13 megapixelcamera met laser-autofocus en optische beeldstabilisatie. Aan de voorkant vinden we een 5-megapixel frontcamera.

Modulaire smartphone

Het succes van de smartphone is te danken aan de zeer uitgebreide specificaties, maar ook aan het modulaire karakter van de smartphone. Het toestel beschikt over een Moto Mods-connector. Dat is een magnetische verbinding waaraan andere modules kunnen worden geklikt. Producten die kunnen worden aangeklikt zijn bijvoorbeeld speakers of een kleine beamer. De Power Pack is een andere module die meer accukracht biedt. Alle modules zijn ook op andere smartphones te gebruiken.
Het toestel is sinds halverwege september te koop in Nederland tegen een verkoopprijs van 649 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...