De Nederlander consument koopt nog steeds het liefst een iPhone. De fabrikant achter het toestel, Apple, kreeg voor het eerst sinds de introductie van de iPhone in 2007 te maken met een krimp van de verkopen. Toch zijn Nederlanders behoorlijk tevreden over de toestellen van Apple.

De concurrent van Apple, Samsung, scoort ook steeds beter. Gebruikers van de iPhone 6S zijn momenteel het meest tevreden over hun toestel, zo blijkt uit onderzoek van Telecompaper. De iPhone 6 staat op de tweede plaats.

Statistieken iPhone

Twee iPhones in de top3

Twee iPhones staan in de top 3 van meest aanbevolen smartphones van dit moment. De Nederlander is het meest tevreden over het nieuwste toestel van Apple, de iPhone 6S. Op nummer twee staat de iPhone 6.

In de afgelopen zes maanden – tussen november 2015 en april 2016- gaf 90 procent van de ondervraagde Nederlanders aan de iPhone 6S aan te bevelen aan anderen. De Apple iPhone 6 heeft daarnaast ook nog veel tevreden gebruikers: 88 procent van de ondervraagde respondenten is zo tevreden, dat deze de smartphone aanraadt aan anderen. Daarmee staat Apple op de eerste en tweede plek van meest aanbevolen smartphones.

Samsung goed op weg

De top 3 meest aanbevolen smartphones wordt afgesloten door Samsung. 87 procent van de ondervraagden stelt zo tevreden te zijn over de Samsung Galaxy S6, dat hij deze aan wil raden aan andere gebruikers. Samsung scoort daarmee bijna even goed als Apple, terwijl de fabrikant uit Cupertino al jaren de ranglijst aanvoert.

Een belangrijk detail van de lijst is dat de consumenten vooral het basismodel aanraden en niet het duurdere model. De iPhone 6 en iPhone 6S zijn beide ook in een groter, duurder formaat verkrijgbaar: de iPhone 6 Plus en de iPhone 6S Plus). Daarnaast heeft Samsung ook de Samsung Galaxy S6 Edge beschikbaar. De toestellen hebben doorgaans een groter scherm en extra functies. Zo beschikt de iPhone 6S Plus over een betere camera en heeft de Samsung Galaxy S6 Edge een gebogen scherm. Maar vanwege de hogere prijzen van de luxere smartphones, is het aantal mensen dat deze duurdere varianten aanraadt in de minderheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *