Hoewel 73 procent van de Nederlanders zich er bewust van is dat zij met het downloaden van mobiele apps malware kunnen installeren op hun smartphone, doen Nederlanders maar weinig om virussen tegen te houden.

Er bestaat een mogelijkheid om bij het downloaden van apps per ongeluk virussen of malware te downloaden. Slechts 43 procent van de Nederlanders gebruikt software om de smartphone te beschermen tegen virussen of hackers. Dat blijkt uit onderzoek van Telecompaper.

Geen onwetendheid
Dat zo weinig mensen hun smartphone beschermen tegen virussen, kan niet worden gelinkt aan onwetendheid. Telecompaper stelde het Consumer Panel een paar vragen over de beveiliging van hun smartphone. Slechts negen procent van de ondervraagden weet niet dat zij via mobiele apps per ongeluk malware op hun smartphone kunnen installeren.

Een groter percentage, 36 procent, geeft aan geen gebruik te maken van software om hun mobiele telefoon te beschermen tegen virussen en backdoors.

 

Smartphone virus scanner

Bescherming
Het gebruik van virusscanners is een manier om de telefoon te beschermen, maar het gebruiken van een sterk wachtwoord helpt ook. 55 procent van de bezitters van een smartphone gebruikt een wachtwoord of code om de telefoon te beschermen. Een derde van de Nederlanders gebruikt geen wachtwoord.

30 procent van de ondervraagden in oktober 2015 zegt maatregelen te hebben genomen tegen de mogelijkheid om de telefoon te wissen. Een groter deel, 43 procent, deed dat niet. Meer mensen nemen maatregelen om na diefstal of verlies de smartphone weer terug te kunnen vinden. 41 procent heeft daar software voor geïnstalleerd.

Mannen
Uit het onderzoek blijkt dat meer mannen zich bewust zijn van de gevaren van mobiele apps dan vrouwen. 78 procent van de mannen zegt te weten dat met het installeren van apps malware mee kan komen, tegen 69 procent van de vrouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *